Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: donkerbruin
Ingeschreven bij: KWPN, Old.
Geboortedatum: 04-04-2007
Type: Dressuur
Stokmaat: 1,68m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

C-Fiesta jr

C Fiesta jr. is een merrie die komt uit een van Duitslands beste dressuurstammen, nl de Kebandia stam. Hannoveraner lijn 659, Holsteiner stam 8808 en Fokfamilie 1026. Daarnaast behoort deze stam in de Top 10 van beste dressuurstammen van de wereld. Om een voorbeeld te geven van een aantal Internationale dressuurpaarden ( en goedgekeurde hengsten) uit deze moederlijn: Don Schufro, Don Primero, Cafe au lait, Classico, Radetzky, Mariano (silver op de Olym spelen in Mexico) etc. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de moeder van C-Fiesta jr inmiddels 2 goedgekeurde hengsten heeft gebracht van Sandro Hit en die ook in de sport van zich laten horen. Te weten Salutation (Intermediare met Kallista Field) en Sampras ( Prix st George met Kebie van der Heijden). Maar ook C-Fiesta jr heeft aanleg voor de dressuursport. We kunnen dan ook bijna niet wachten om haar na het afveulenen in de sport uit te brengen.

Sandreo Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne 2
Loretta Ramino
Lassie
Prettify Flemmingh Lacapo
Texas
Jollification Ahorn
Dreamstar
Fienna (Old) Welt Hit 2 Weltmeyer World Cup 1
Anka
Cileste Hill Hawk xx
Cilla 2
Fiella (Old) Classiker Calypso 2
Monessa 21
Fantastica (Old) Donnerhall
Fiesta (Old)

Vader

Sandreo

Winnaar van de Pavo Cup en hengstencompetitie met Hans Peter Minderhoud. Sandreo staat vooral bekend om zijn vererving van mooie bruikbare paarden met fijne karakters.

Welt Hit 2

Welt Hit komt uit een van Oldenburgs beste stammen nl stam der Cilly 549 met diverse goedgekeurde hengsten en sportpaarden. Zowel in de dressuur als het springen. Welt Hit zelf was reserve kampioen op de Oldenburger hengstenkeuring in 1994 en 1996. In 1997 en 1998 werd hij tijdens de Zwolse paarden dagen The Coming Stallion. In 1998 werd hij 6e van Duitsland bij de 6 jarige dressuurpaarden en in 2001 won hij de bronze medaille op het Nederlandse kampioenschap in de lichte tour. Hij is lange tijd uit de roulatie geweest in verband met zware koliek, is vervolgens op Grand Prix niveau getraind en tenslotte vroegtijdig aan koliek overleden. Op grond van de prestaties van zijn kinderen heeft hij in 2007 het Keur predikaat van het KWPN gekregen. Inmiddels heeft Welt Hit 2 meer dan 20 goedgekeurde zonen.

Classiker

Ondanks zijn vroegtijdig overlijden en 3 jaren dekdienst heeft Classiker vele Grand Prix dressuur en springpaarden gebracht en 11 goedgekeurde zonen. Classiker zelf was in 1992 hoog geklasseerd bij de Duitse kampioenschappen springen.


Moeder

Moeder Fienna komt uit een van Duitslands beste stammen, nl Kebandia stam, dynastie der Finnlanderin Hannoveraner stam 659, holst. Stam 8808 en KWPN fokfamilie 1026. Tevens staat deze stam in de Top 10 van beste dressuur stammen van de wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de nakomelingen van moeder Fienna het goed in de sport doen. Zoon Salutation is in New Zeeland goedgekeurd en inmiddels Intermediare met Kallista Field en zoon Sampras goedgekeurd bij het AES, inmiddels Prix st George met Kebie van der Heijden. Grootmoeder Fiella is een volle zus van de goedgekeurde hengst Classico, het internat. Grand Prix paard van Karin Rehbein, en Cafe au lait, het Internat. Grand Prix paard van Maree Tomkinson. Daarnaast is zij de zus van de goedgekeurde hengst Sunny Boy, nationaal dressuurpaard. Grootmoeder Fantasica is de volle zus van de goedgekeurde hengst Don Schufro, die vele internat. Grand Prix overwinningen op zijn naam heeft staan. Tevens is zij de zus van het Lichte Tour paard Fine Feeling en de zus van de Kampioensmerrie in Rastede,Oldenburg, 2003. Dit is maar een kleine greep uit de lijst van sportpaarden en goedgekeurde hengsten die uit de directe moederlijn komen.


Veulens

2011: drachtig van de hengst Bellissimo;