Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 20-04-2003
Type: Dressuur
Stokmaat: 1,75 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Dancing Queen

Dancing Queen komt uit het beste dressuurbloed van Duitsland. Zowel vader De Niro als opa Rohdiamant zijn succesvol (geweest) op Grand Prix niveau en ook vele van hun kinderen vinden we op internationaal niveau terug. Dat Dancing Queen een bijzonder paard met veel kwaliteit is, blijkt wel uit het feit dat ze als veulen geselecteerd werd voor de Elite veiling in Verden. Ze is werkwillig, heeft een fijn karakter en kan zeer goed bewegen. In 2007 heeft ze een mooi zwart merrieveulen van Uphill gekregen en is in December zadelmak gemaakt. Inmiddels loopt ze in de sport en gezien haar vorderingen, hebben we veel verwachting van haar. In 2008 is ze gedekt met Duitslands beste volbloed hengst Lauries Crusador die vanwege z'n rittigkeit ook wel de ferrari onder de dressuurpaarden wordt genoemd. Lauries heeft vele internationale sportpaarden en inmiddels 39 goedgekeurde hengsten gebracht. In 2006 werd hij in Duitsland uitgeroepen tot hengst vh jaar.

De Niro Donnerhall Donnerwetter Disput
Melli (Hauptstutbuch)
Ninette Markus
Negola (Hauptstutbuch)
Alicante Akzent 2 Absatz
Wega (Hauptstutbuch)
Wiesenelfe Wiesenbaum xx
Feldeiche (hauptstutbuch)
Rohstein (Hannover)
Hauptstutbuch
Rohdiamant Rubinstein Rosenkavalier
Antine
Elektia Inschallah AA
Elektia
Goldina (Hannover)
Staatspremie
Grannus Graphit
Odessa
Lusianna (Hauptstutbuch) Ludendorff
Wuebke (Hauptstutbuch)

Vader

De Niro

De Niro is een zoon van de beste dressuurhengst aller tijden, nl Donnerhall. Donnerhall heeft vele overwinningen op Grand Prix niveau, is 2x wereldkampioen geweest en heeft meer dan 100 goedgekeurde zonen.
De Niro zelf kreeg in 1997, 1a Hauptpremie van het Olderburger verband op grond van zijn prestaties en nakomelingen die tevens erg gewild zijn op de veulenveilingen. Daarnaast werd hij in 2000 op 7 jarige leeftijd uitgeroepen tot beste Grand Prix paard. Inmiddels heeft hij 50 goedgekeurde zonen. Dat de combinatie De Niro x Rohdiamant erg succesvol is, bewijst ondermeer: Deveraux die in 2007 de wereldkampioenschappen bij de 6jarige won en de in 2005 KWPN goedgekeurde hengst Voice die in de KWPN hengstencompetitie in de finale 81.5% scoorde.

Rohdiamant

Rohdiamant, was succesvol op Grand Prix niveau, heeft diverse landstitels op zijn naam geschreven, kreeg een 1a Hauptpremie voor zijn goedbewegende en mooie nakomelingen en uitmuntende eigen prestatie en heeft inmiddels meer dan 40 goedgekeurde zonen.

Grannus

Grannus, Duitslands populairste springhengst met een uitstraling en karakter zoals maar weinigen hengsten hebben. Hij was een zeer sterke persoonlijkheid, die graag op de voorgrond stond en altijd imponeerde. Grannus heeft meer dan 60 goedgekeurde zonen waarvan er minstens 7 olympiade paarden zijn. Grannus kinderen zijn bijna allemaal zelfbewuste paarden met vechtlust. Bekende kinderen met Grannusbloed zijn ondermeer For Pleasure, Graf Grannus, Top Gun, Grannusch (j.Whitaker)


Moeder

Moeder Rohstein komt uit de Staatspremie merrie Goldina. Rohstein is M2 dressuur en helaas wegens een blessure in de fokkerij gekomen. Rohstein is een mooie merrie bij wie het Grannus bloed zichtbaar aanwezig is. Haar veulens zijn alle zelfbewuste typen, die gemakkelijk en zeer goed bewegen Twee van haar veulens waren dan ook geselecteerd voor de Elite veiling in Verden en 1 veulen is geprimeerd bij het Oldenburger Verband.. Oma Goldina is een staatspremie merrie die voornamelijk voor de fokkerij is ingezet.


Veulens

2007 : Merrie (v: Uphill), 5de van Frankrijk bij de jonge paarden, overleden aan koliek;
2009 : Hengst (v: Lauries Crusador), geselecteerd voor de Elite Veiling in Verden;
2011: drachtig van de hengst Lauries Crusador.