Profiel

Predikaat: Staatspremie, Leistung
Kleur: Koffievos
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 22-02-1999
Type: Dressuur
Stokmaat: 1,75 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Donnermarchen

Donnermarchen is een Hannoveraanse staatspremie merrie met een 1A prijs en een Leistungs predikaat. Ze kreeg voor dressuur gemiddeld 8,34 met een 8 voor de draf en een 8 voor de gallop, een 7 voor de stap en 2x een 9 voor rittigkeit. Voor springen kreeg ze gemiddeld 7,5. Hoewel Donnermarchen voornamelijk voor de fokkerij is ingezet, heeft ze samen met moeder Almmarchen, en haar zussen Weltmarchen 1+2 diverse malen de Titel Elite familie Hannover gewonnen. In 2006 werd Donnermarchen met Marieke Kalk, kampioen van Midden Drenthe in het M1 en in 2008 Reservekampioen van de kring Noord-West Overijssel in het Z2 met Kristal van Dungen. Met Mark Scholten heeft ze haar eerste winstpunten in het ZZ licht gehaald. Inmiddels geniet ze met de andere drachtige merries in de wei van haar leven als fokmerrie.

Donnerhall Donnerwetter Disput Diskant
Amselmaerchen
Melli (Hauptstutbuch) Matador
Lilli (Hauptstutbuch)
Ninette (Hauptstutbuch) Markus Manolete xx
Harine (St. Premie)
Negola (Hauptstutbuch) Carnot
Negera 3 (Hauptstutbuch)
Almmaerchen
(Staatspremie)
Akzent 2 Absatz Abglanz (trak)
Landmoor (Hauptstutbuch)
Elektia Inschallah AA
Wega (Hauptstutbuch)
Demut (Staatspremie) Darwin Duden 2
Dogma (Hauptstutbuch)
Almmaerchen (Hauptstutbuch) Almhuegel 3
Staatslied (Hauptstutbuch)

Vader

Donnerhall

Donnerhall, behoeft eigenlijk geen introductie, want wie kent hem of één van zijn vele zonen nou niet? Donnerhall is de beste dressuurhengst aller tijden, en is door geen enkele hengst geëvenaard. Zo had hij vele overwinningen op Grand Prix niveau, is hij 2 keer wereldkampioen geweest en heeft hij inmiddels meer dan 100 goedgekeurde zonen en meer dan 70 kinderen die (inter) nationaal lopen.

Akzent 2

Akzent 2 komt uit de bekende vader Absatz die vele goede dressuur en springpaarden gaf, waardonder Argentinus, Argentan 1+2 en Akzent 1+2. Akzent 2 is zeer geliefd in de moederlijn. Zo bracht de combinatie Akzent 2 en Donnerhall ondermeer de goedgekeurde Grand Prix hengst De Niro.

Darwin

Darwin was een dressuur hengst op Grand Prix niveau.


Moeder

Staatspremie merrie Almmaerchen komt uit de in Duitsland zeer bekende Hann. Elite stam van Ahrend Kamphorst die vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden gefokt heeft. Zo komen er uit Almmarchen twee goedgekeurde dressuur hengsten (Don Akzento en Weldan) en diverse Staatspremie merries waaronder dochter Weltmarchen die naast 2 Staatspremie merries ook nog eens twee gekeurde dressuur hengsten (Don Cavallo en Fontelero) heeft gebracht.Oma Demut heeft in combinatie met Sendbote de gekeurde springhengst Sir in 1979 en goedgekeurde springhengst Landor in 1977 gebracht. Daarnaast heeft Demut onder de naam Isegrimm, met Gerd Wildfang, succesvol in het S-gesprongen, ( > 1,40m). Almmaerchen heeft met haar dochters Donnermarchen en Weltmarchen 1+2, en haar kleindochters diverse malen de Titel Elite familie gewonnen. Daarnaast heeft Allmaerchen, Hannover in 1994 + 1998 succesvol op de landelijke merrie kampioenschappen vertegenwoordigd.


Veulens

2002: Merrie (v: Prince Tatcher xx), Staatspremie;
2003: Merrietest;
2004: Merrie (v: Sandro Hit), geblesseerd, fokmerrie;
2005: Merrie (v: Sandro Hit), Staatspremie;
2006: Merrie (v: Rubin Royal) Staatspremie;
2007-2008: Sport;
2009: Hengst (v: Rubinstein);
2010: Hengst (v: Gribaldi);