Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: BWP, Hannover
Geboortedatum: 25-03-2004
Type: Springpaard
Stokmaat: 1,68 m

Foto's

Klik op de foto voor een uitvergroting

Elzas ten Doorn

Mooier springbloed is er niet te vinden met 4 generaties vaders die internationaal op het hoogste niveau hebben gesprongen. (Zeus, Baloubet de Rouet, Darco en Quidam de Revel). Daarnaast komt Elzas ter Doorn ook uit een hele sterke moederlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Elzas super kan springen. In 2009 heeft Elzas een mooi merrieveulen gekregen van de hengst Flipper d'elle. Na het afspenen van het veulen zal Elzas de sport ingaan.

Zeus (=Nurzeus)
(keur)
Arlequin xx Massondo xx Mardochee xx
Duchesse xx
Nuit Bleue xx Le pot aux roses xx
Daune de Nouste xx
Uriele Matador xx Kephir xx
Ombrie xx
Evelyne Talisman
Nadinette
Abruzzi ter doorn Baloubet du Rouet Galoubet A Alme
Viti
Mesange du Rouet Starter
Badine
Udamco 2 Ter doorn (Prestatie label) Darco Lugano van la roche
Ocoucha
Olidame vd Padenborre
(Prestatie label en E label)
Quidam de Revel
Grand Espoir

Vader

Zeus

Zeus is niet voor niets een keur hengst. Hij heeft zelf op het hoogste niveau geprongen en heeft vele internationale springpaarden geleverd zoals Midnight Madness (Whitaker), Zypria (Hauser), Zandor (Jos Lansink) etc. Zeus heeft inmiddels meer dan 30 goedgekeurde zonen waarvan Michael en Marlon de meest bekende. Daarnaast heeft hij nog eens 35 goedgekeurde kleinzonen. De vader van Zeus is een Anglo-arabisch volbloed die vele goede sportpaarden heeft voortgebracht.

Baloubet du Rouet

Baloubet du Rouet is één van de meest succesvolle springpaarden. Zo was hij 3 jaar achtereen van 1998 1999 en 2000 winnaar van de wereldbeker, was hij als 7 jarige kampioen van Frankrijk en won hij in 2004 goud op de olympische spelen. Daarnaast heeft hij nog vele andere internationale wedstrijden op zijn naam geschreven. Hij heeft inmiddels meer als 19 goedgekeurde zonen.

Darco

Darco is één van de meest legendarische stempelhengsten van België. Zo schreef hij de wereldbeker in 1988 en 1989 op zijn naam was hij 6 op de olympische spelen in 1992 en was hij winnaar van nog vele andere internationale wedstrijden. Darco stond in 2007 op nummer 1 van de Wereldranglijst van sport paarden verervers. Hij heeft inmiddels meer dan 20 goedgekeurde zonen.


Moeder

Elzas komt uit een zeer sterke moederlijn die zelf in de sport gepresteerd hebben en wiens nakomelingen het ook erg goed doen. Zo springt Udamco Ter doorn, internationaal met Dominique Hendrickx. Zij heeft vele overwinningen op haar naam staan waaronder kampioen van Belgie bij de 5 jarige paarden, 3de van Belgie bij de 6 jarige. 1e prijs internationaal Zuidlaren 2008, 1e prijs internationaal Gazet van Antwerpen 2008, 2e prijs internationaal Lummen 2008 etc. Maar ook Olidame vd Padenborre was een springcrack en heeft nationaal 1,35 m gesprongen. Grand Espoir is wegens een gebroken voet de fokkerij ingegaan en heeft 3 internationaal en een nationaal springpaard gebracht. Tevens is zij de grootmoeder van de Kampioenhengst van Belgie (BWP) in 2009, Gigolo vd Padenborre.


Veulens

2009: merrie (v: Flipper d’elle);
2011: verwacht een veulen van de hengst Stakkato.