Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: BWP, Hannover
Geboortedatum: 05-05-2004
Type: Springpaard
Stokmaat: 1,70 m

Foto's

Klik op de foto voor een uitvergroting

Erina van de Hermitage

Van moederskant komt Erina uit de bekende holsteiner stam 703, die vele goedgekeurde hengsten en internationale springpaarden heeft gebracht. Maar ook van vaderskant komt ze uit een zeer sterke lijn met alleen bewezen hengsten die zelf succesvol zijn geweest op allerhoogste niveau en die bewezen hebben hun springkwaliteit doortegeven aan hun kinderen.

Chin Chin
(ISP)
Constant Cor de la bruyere Rantzau xx
Quenotte
Ella Colt
Dorette
Larese Farnese Faehnrich
Annelies
Cesta Sorgenbrecher xx
Gangsterin
Twigi vd Hermitage Quidam de Revel
(ISP)
Jalisco B Alme
Tanagra
Dirka Nankin
Ondine de baugy
Cortina Corrado 1 (ISP) Cor de la bruyere
Soleil
Atlanta IV Lenz
Unita 1

Vader

Chin Chin

Chin Chin, heeft een indrukwekkende springcarriere achter de rug. Samen met zijn toenmalige ruiter heeft deze combinatie meer dan 5jr succesvol, internationaal in de top meegedraaid. Zo heeft hij 2 x meegedaan aan de Olympische Spelen (in Seoul, werd hij individueel 6e met een amateur ruiter) en 3x nam hij deel aan de wereldbeker finale. Daarnaast heeft hij vele internationale concoursen op zijn naam geschreven, waarbij het springvermogen, het karakter en de souplesse van Chin Chin de kwaliteiten van z'n (amateur) ruiter steeds weer volledig compenseerden. Z'n kinderen presteren zeer succesvol in de internationale springsport en ook op merriekeuringen lopen zijn nakomelingen vooraan. Daarnaast zijn de veulens zeer gevraagd op veilingen. Bekende nakomelingen: Triomphe de muze, phin phin, Querly Chin (olympisch springpaard)etc.

Quidam de Revel

Quidam de Revel, een levende legende. Hij sprong tot op 19 jarige leeftijd nog op het hoogste niveau. Hij vertegenwoordigde Frankrijk op de Olympische spelen en won met het team brons. Hij heeft vele internationale concoursen op zijn naam geschreven met de Deense ruiter Thomas Velin. Hij komt uit de beste stammen van Frankrijk. Vader Jalisco sprong op de Olympische spelen in Seoul en behoort tot de beste springpaardenleverancier vd wereld. Maar ook de moeder was een topmerrie. Met een stokmaat van 1,63m won ze vele internationale springrubrieken. Quidam is niet alleen groot geworden door zijn sportprestaties maar zeker ook vanwege zijn goede nafok. Op de wereldruiterspelen in Aken 2006, was hij de absolute topleverancier, terwijl op hetzelfde moment zijn zonen Nabab de Reve en Guidam ruim- schoots vertegenwoordigd werden door hun fantastisch springende nakomelingen. Een greep uit de lange lijst beroemdheden die van Quidam de Revel afstammen:Quite Easy, Quite Capitol, Quantum, Quasimodo.

Corrado 1

De wereldberoemde holsteiner hengst die onder Frank Sloothaak verschillende wereldbeker wedstrijden won en de meest winnende hengst in Duitsland was. Hij heeft 20 goedgekeurde zonen.


Moeder

Moeder Twigi vd Hermitage is een 11 jr merrie die uit de bekende holsteiner stam 703 komt, met meer dan 20 goedgekeurde hengsten. Dat deze stam vol springtalenten zit bewijst dochter Dalia vd Hermitage die in 2006, kampioen van Friesland werd bij de 3 jarige merries en op een 8e plaats staat van de KWPN fokwaarde index 2007 met 179 punten en een betrouwbaarheid van 46%. Maar ook zoon Gallio van het Hulst leverde een goede prestatie door een 5e plaats te behalen op het Nationaal veulenkampioenschap in Oud Heverlee in Belgie. Maar ook oma Cortina vd Hermitage, heeft als 3 jr met het vrijspringen een grote prijs in Duitsland gewonnen en heeft later nationaal 1,40 m in Belgie gesprongen. In 2007 was haar hengstveulen van Flipper d' Elle geselecteerd voor de prestigieuse Elite veiling in Deauville, Frankrijk. Atlanta heeft ondermeer de goedgekeurde hengst Lipton gebracht.


Veulens

2007: Hengst (v: Lupicor);
2009: Merrie (v: Zeus);
2010: Hengst (v: Marlon);