Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: Oldenburg
Geboortedatum: 13-5-2003
Type: dressuurpaard
Stokmaat: 1,63 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Comtesse Heinrich

Comtesse komt uit de bekende Oldenburger moederstam van "Cilly" die bekend is om z'n vele goede spring en dressuurpaarden en goedgekeurde hengsten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Comtesse Heinrich zowel aanleg voor springen als dressuur heeft. Comtesse is weliswaar een kleine merrie voor een dressuurpaard, maar ze heeft een uitstraling en een beweging waar menig groot dressuurpaard alleen van kan dromen. Ze wordt momenteel succesvol in de M dressuur uitgebracht.

First Heinrich Florestan 1 Fidelio Furioso 2
Laura
Raute (staatspremie) Rheingold
Gode (staatspremie)
Dawina (hauptstutbuch) Donnerhall Donnerwetter
Ninette (hauptstutbuch)
Wibke (staatspremie) Weinbergg
Fregatte (hauptstutbuch)
Cimona (verbandspremie) Grand Amour Grannus Disput
Meli (hauptstutbuch)
Farina (Hauptstutbuch) Markus
Negola (Hauptstutbuch)
Citana 2 (Hauptstutbuch) Sendbote Sender
Wunder (staatspremie)
Citana (Hauptstutbuch) Bilbao xx
Cilla 2 (hauptstutbuch)

Vader

First Heinrich

Premiehengst vd NRW keuring in 2000. In 2001 behaalde hij de hoogste punten voor zowel de dressuur als met het springen tijdens zijn 30 dagen test. Daarnaast behaalde hij diverse overwinningen waaronder de wereldkampioenschappen bij de 5 jarige dressuurpaarden in Verden. Daarnaast kwalificeerde hij zich voor de duitse landskampioenschappen. Uit zijn eerste 2 jaargangen zijn meer dan 20 zonen goedgekeurd. Op grond van zijn prestaties en nakomelingen kreeg hij in 2002 de 1a Hauptpremie. In 2005 stond First Heinrich in de FN fokwaarde tabellen op een 3e plaats voor dressuur en op een 3 plaats voor exterieur en type. Helaas is hij op jonge leeftijd overleden.

Grand Amour

Grand Amour is een zoon van Duitslands populaire springhengst Grannus die meer dan 60 goedgekeurde zonen heeft gebracht. Vele van z'n kinderen zijn te herkennen aan de zelfbewuste uitstraling en de vechtlust.


Moeder

Comtesse Heinrich komt uit één van Oldenburgs beste merrielijnen te weten "Cilly". Deze stam staat garant voor vele goede dressuur en springpaarden die op (inter) nationaal niveau presteren. Zo is moeder Cimona een zus van het S springpaard + goedgekeurde hengst Herannus (v: Grannus) het S dressuurpaard Lifestyle D (v: Levantos) en de tante van het internationale springpaard Dolce Dive van Charlotte Lund en het S springpaard Cilanda. Oma Citana 2 is de zus van de goedgekeurde hengst Wolgatraum (v: Woronesch) en de nicht van de goedgekeurde hengsten Welt Hit 1 tm 5, Donnerhit (hiervan zijn 3 Lichte Tour paarden en 2 internationale Grand Prix paarden) en het S springpaard Aron (v: Argentinus). Grootoma Citana is de zus van de goedgekeurde hengst Tullamore (v: Torero) die Grand Prix heeft gelopen. Daarnaast komen er nog uit de directe moederstam de goedgekeurde hengst Granilli S (v: Grannus) het Z2 dressuurpaard Cilla en het internationale springpaard Libori (v: Libero H) van Carlo Rogiani. Comtesse is in 2009 gedekt door de hengst Tango en zal na het afspenen van het veulen haar carrière in de sport voortzetten.


Veulens

2009: merrie (v: Swarovski = Sandro Hit x Don Gregory);
2010: merrie is drachtig van de hengst Tango.