Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 04-04-1997
Type: Dressuur
Stokmaat: 1,67 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Rohstein

Rohstein is een hannoveraanse merrie die komt uit de Staatspremie merrie Goldina. Bij Rohstein is het dressuurbloed van vader Rohdiamant, Grand Prix paard, gecombineerd met het populaire springbloed van Grannus. Dat dit een gouden combinatie is, blijkt wel uit de nakomelingen van Rohstein. Alle veulens zijn zelfbewuste typen, die gemakkelijk en zeer goed bewegen. Twee van haar veulens waren dan ook geselecteerd voor de Elite veiling in Verden en 1 veulen is geprimeerd bij het Oldenburger Verband. Rohstein zelf is M2 dressuur en helaas wegens een blessure in de fokkerij gekomen. Rohsteins oudste kind, de Niro's bijoux is 5 jaar en wordt inmiddels succesvol in de sport uitgebracht.

Rohdiamant Rubinstein
(Westfalen)
Rosenkavalier Romadour 2
Diva (Staatspremie)
Antine
(Hauptstutbuch)
Angelo xx
Dodona (Hauptstutbuch)
Elektia V
(old. Hauptstutbuch)
Inschallah AA Israel AA
Reselena AA
Elektia (Staatspremie) Chronist
Elekira IV
Goldina (Hannover)
Staatspremie
Grannus Graphit Grande
Frutana (Staatspremie)
Odessa (staatspremie) Ozean
Gitta (Staatspremie)
Lusianna (Hannover)
Hauptstutbuch
Ludendorff Lugano I
Alexa (Hauptstutbuch)
Wuebke (Hannover,
Hauptstutbuch)
Wrede
Flussroete (Hauptstutb.)

Vader

Rohdiamant

Was succesvol op Grand Prix niveau, heeft diverse landstitels op zijn naam geschreven, kreeg een 1a Hauptpremie voor zijn prestatie in de sport en zijn goedbewegende en mooie nakomelingen en heeft inmiddels meer dan 40 goedgekeurde zonen.

Grannus

Duitslands populairste springhengst met een uitstraling en karakter zoals maar weinigen hengsten hebben. Hij was een zeer sterke persoonlijkheid, die graag op de voorgrond stond en altijd imponeerde. Grannus heeft meer dan 60 goedgekeurde zonen waarvan er minstens 7 olympiade paarden zijn. Grannus kinderen zijn bijna allemaal zelfbewuste paarden met vechtlust. Bekende kinderen met Grannus bloed zijn ondermeer For Pleasure, Graf Grannus, Top Gun, Gran Corrado.

Ludendorff

Heeft met name in Ostfriesland, Duitsland naam gemaakt als leverancier van zowel goede dressuur als springpaarden. Hij is de zoon van Lugano die ook vele kinderen heeft die internationaal lopen zowel in de dressuur als in het springen.


Moeder

Helaas is ons niet veel bekend van deze hannoveraanse moederstam, echter we hebben heel veel verwachting van de nakomelingen van Rohstein. Alle nakomelingen zijn tot dusverre zwart, zijn zelfbewuste typen en kunnen makkelijk bewegen.


Veulens

2003: Merrie (v: de Niro), geselecteerd voor de Elite Veiling in Verden;
2007: Merrie (v: Desparados), overleden bij een ongeluk op de vrachtauto;
2008: Merrie (v: Swarovski), Eerste Premie bij Oldenburger Verband;
2010: Hengst (v: Lehmann).