Profiel

Predikaat: Staatspremie
Kleur: Vos
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 28-2-2006
Type: dressuurpaard
Stokmaat: 1,70 m

Foto's

Klik op de foto voor een uitvergroting

Rubinsmarchen

Rubinsmarchen heeft in 2009 een zeer goede merrie test afgelegd met 2 keer een 8 voor springen en 2 keer een 8 voor “Rittigkeit” en voor de basisgangen een 7. Daarnaast is ze een hele mooie imposante merrie en ze is dan ook Staatspremie geworden. Rubinsmarchen komt uit een zeer goede vader en moederlijn en we hebben dan ook veel verwachting van haar in de sport. Maar eerst krijgt ze nog een veulen.

Rubin Royal Rohdiamant Rubinstein 1 Rosenkavalier
Antine (hauptstutbuch)
Elektia V
(Hauptstutbuch)
Inschallah AA
Elektria (st. premie)
Rumirell Grundstein 2 Graphit
Sissi (hauptstutbuch)
Ruling Action (hauptstutbuch) Akzent 2
Ruling Chica
Donnermarchen
(Staatspremie,
leistung)
Donnerhall Donnerwetter Disput
Meli (hauptstutbuch)
Ninette (hauptstutbuch) Markus
Negola (Hauptstutbuch)
Almmaerchen
(Staatspremie)
Akzent 2 Absatz
Wega (Hauptstutbuch)
Demut (Staatspremie) Darwin
Almmaerchen (Hauptstutbuch)

Vader

Rubin Royal:

Een mooie hengst die al diverse overwinningen op z'n naam heeft staan en inmiddels Grand Prix loopt. Op grond van zijn prestaties en de kwaliteit van zijn eerste jaargang veulens, heeft Rubin Royal een 1a Hauptpremie gekregen van het Oldenburger Verband in 2001. Inmiddels heeft hij al meer dan 5 goedgekeurde zonen waaronder Rubin Cortes, Rockford etc. In 2004 stond Rubin Royal nog op de 12 plaats van de ranglijst Dressuurverervers in Duitsland.

Donnerhall

Behoeft eigenlijk geen introductie, want wie kent hem of één van zijn vele zonen nou niet? Donnerhall is de beste dressuurhengst aller tijden, en is door geen enkele hengst geevenaard. Zo had hij vele overwinningen op Grand Prix niveau, is hij 2 keer wereldkampioen geweest en heeft hij inmiddels meer dan 100 goedgekeurde zonen en meer dan 70 kinderen die (inter) nationaal lopen.

Akzent 2:

Komt uit de bekende vader Absatz die vele goede dressuur en springpaarden gaf, waardonder Argentinus, Argentan 1+2 en Akzent 1+2. Akzent 2 is zeer geliefd in de moederlijn. Zo bracht de combinatie Akzent 2 en Donnerhall ondermeer de goedgekeurde Grand Prix hengst De Niro.


Moeder

Staatspremie merrie Donnermarchen komt uit de in Duitsland zeer bekende Hann. Elite stam van Ahrend Kamphorst die vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden gefokt heeft. Donnermarchen is voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Echter in 2006 werd Donnermarchen met Marieke Kalk kampioen van Midden Drenthe in het M1 en in 2008 Reserve Kampioen van de kring Noord West Overijssel in het Z2 met Kristal van Dungen. Inmiddels heeft Donnermarchen de eerste winstpunten binnen in de categorie ZZ licht met Mark Scholten. Uit oma Almmarchen komen twee goedgekeurde dressuur hengsten (Don Akzento en Weldan) en diverse Staatspremie merries waaronder dochter Weltmarchen die naast 2 Staatspremie merries ook nog eens twee gekeurde dressuur hengsten (Don Cavallo en Fontelero) heeft gebracht.Oma Demut heeft in combinatie met Sendbote de gekeurde springhengst Sir in 1979 en goedgekeurde springhengst Landor in 1977 gebracht. Daarnaast heeft Demut onder de naam Isegrimm, met Gerd Wildfang, succesvol in het S-gesprongen, ( > 1,40m). Almmaerchen heeft met haar dochters Donnermarchen en Weltmarchen 1+2, en haar kleindochters diverse malen de Titel Elite familie gewonnen. Daarnaast heeft Allmaerchen Hannover in 1994 + 1998 succesvol op de landelijke merrie kampioenschappen vertegenwoordigd.


Veulens

2011: verwacht een veulen van de hengst Lauries Crusador.