Profiel

Predikaat: Staatspremie
Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 28-3-2005
Type: dressuurpaard
Stokmaat: 1,67 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Sandro Marchen 2

Sandromarchen 2 is een jonge Hannoveraanse merrie die in 2008 een uitstekende merrietest liep en de velbegeerde staatspremie met 1A prijs kreeg. Ze was de dag van de keuring de merrie met de beste beweging. In 2009 heeft ze een mooi merrieveulen gekregen van de hengst Florianus. Florianus is een 10 jr. premiehengst die op 8 jr. leeftijd onder Karin Rehbein al de eerste internationale Grand Prix overwinningen op z'n naam schreef. In 2007 had hij 60 overwinnigen en plaatseringen op zijn naam. Florianus is vooral geliefd vanwege z'n rittigkeit, fijne karakter en zijn talent voor passage en piaffe.
Sandro Marchen is in 2009 opnieuw gedekt en verwacht in 2010 een veulen van de hengst San Remo. Na het afspenen van het veulen zal ze de sport ingaan. Gezien haar zeer goede beweging, sterk achterbeen en werkwillig karakter verwachten wij veel van haar.

Sandro Hit Sandro Song Sandro Sacramento Song xx
Antenne
Antenne 2 Gepard
Duerte
Loretta Ramino Ramiro
Dombuche
Lassie Welt as
Lucie
Donnermarchen
(Staatspremie, leistung)
Donnerhall Donnerwetter Disput
Meli (hauptstutbuch)
Ninette (hauptstutbuch) Markus
Negola (Hauptstutbuch)
Almmaerchen
(Staatspremie)
Akzent 2 Absatz
Wega (Hauptstutbuch)
Demut (Staatspremie) Darwin
Almmaerchen

Vader

Sandro Hit

Was in 1999 Dressuukampioen van Duitsland en wereldkampioen bij bij de 6 jr. Ondanks z’n jonge leeftijd heeft hij al meer dan 60 goedgekeurde zonen. Z’n kinderen vallen positief op in de sport en worden op veilingen voor record bedragen verkocht.

Donnerhall

Behoeft eigenlijk geen introductie, want wie kent hem of één van zijn vele zonen nou niet? Donnerhall is de beste dressuurhengst aller tijden, en is door geen enkele hengst geevenaard. Zo had hij vele overwinningen op Grand Prix niveau, is hij 2 keer wereldkampioen geweest en heeft hij inmiddels meer dan 100 goedgekeurde zonen en meer dan 70 kinderen die (inter) nationaal lopen.

Akzent 2

komt uit de bekende vader Absatz die vele goede dressuur en springpaarden gaf, waardonder Argentinus, Argentan 1+2 en Akzent 1+2. Akzent 2 is zeer geliefd in de moederlijn. Zo bracht de combinatie Akzent 2 en Donnerhall ondermeer de goedgekeurde Grand Prix hengst De Niro.


Moeder

Staatspremie merrie Donnermarchen komt uit de in Duitsland zeer bekende Hann. Elite stam van Ahrend Kamphorst die vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden gefokt heeft. Donnermarchen is voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Echter in 2006 werd Donnermarchen met Marieke Kalk kampioen van Midden Drenthe in het M1 en in 2008 Reserve Kampioen van de kring Noord West Overijssel in het Z2 met Kristal van Dungen. Inmiddels heeft Donnermarchen de eerste winstpunten binnen in de categorie ZZ licht met Mark Scholten. Uit oma Almmarchen komen twee goedgekeurde dressuur hengsten (Don Akzento en Weldan) en diverse Staatspremie merries waaronder dochter Weltmarchen die naast 2 Staatspremie merries ook nog eens twee gekeurde dressuur hengsten (Don Cavallo en Fontelero) heeft gebracht.Oma Demut heeft in combinatie met Sendbote de gekeurde springhengst Sir in 1979 en goedgekeurde springhengst Landor in 1977 gebracht. Daarnaast heeft Demut onder de naam Isegrimm, met Gerd Wildfang, succesvol in het S-gesprongen, ( > 1,40m). Almmaerchen heeft met haar dochters Donnermarchen en Weltmarchen 1+2, en haar kleindochters diverse malen de Titel Elite familie gewonnen. Daarnaast heeft Allmaerchen Hannover in 1994 + 1998 succesvol op de landelijke merrie kampioenschappen vertegenwoordigd.


Veulens

2009: Merrie (v: Florianus);
2010: gust;