Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Vos
Ingeschreven bij: KWPN, Oldenburg
Geboortedatum: 25-05-2003
Type: Dressuur
Stokmaat: 1,65 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Wiberty B

Wiberty B was niet voor niets de publiekslieveling op de veulenveiling in Dronten. En nog steeds staan mensen langs de weg te genieten op het moment dat Wiberty B wordt losgelaten in de paddock of in het land. Ze danst en draaft met zoveel swung dat zelfs mensen die geen interesse in dressuurpaarden hebben, met plezier naar haar kijken. Wiberty is herstellende van een schouder blessure en heeft in 2008 een veulen van de hengst Stedinger gegeven.

San Remo Wolkentanz Weltmeyer World Cup 1
Anka H
Lovely Ludendorff
Artige (Staatspremie)
Valente Volturno Vollkorn
Kateja
Azira Azur
Mira V
Liberty B (keur) Balzflug Habicht (trak) Burnus
Hallo 1588
Balzjagd Insterfeuer
Ballyvergin Lady
Esther (keur) Zaire Le val Blanc
Sugata
Utricia (ster) Ormand
Patricia

Vader

San Remo

San Remo is nog een jonge hengst die in 2001 hengstenkeuring in Verden, Duitsland liep en uiteindelijk eindigde op de 4e plaats. Inmiddels loopt hij Prix St. George onder Edward Gal. In 2006 waren er maar liefst 8 merries van San Remo uitgenodigd voor de Nationale merriekeuring in Ermelo. Uiteindelijk werd Wiona Utopia, San Remo x Jazz, Nederlands kampioen bij de 3jr merries. Daarnaast maakten de nakomelingen op de KWPN hengstenkeuring 2006 / 2007 een goede indruk. 7 nakomelingen waren aangewezen voor de 2 bezichting en 2 mochten verrichting lopen. De oudste kinderen lijken zich te ontwikkelen tot fijne en zeer getalenteerde dressuurpaarden met goede karakters.

Balzflug

Een Grand Prix dressuur paard die helaas te vroeg is overleden (10jr leeftijd). Balzflug komt uit een sportstam met aan vaderskant het beste Duitse Trakenerbloed. Moeder Balzjagd heeft diverse goede dressuur en military paarden gebracht. In 1997 werd Balzflug in Belgie uitgeroepen tot beste dressuur vererver. Naast de diverse goedgekeurde hengsten (Mondriaan, Nero en Bonaparte etc.) die hij heeft gebracht, is hij ook vader van vele goede dressuurpaarden en nationale topmerries.

Zaire

Een hengst die op jonge leeftijd is gestorven maar die in 1998 nog een dressuurindex had van 172.


Moeder

Moeder Liberty B, behaalde bij de merrietest alleen maar achten voor de basisgangen en de aanleg als dressuurpaard. Als veulen was ze kampioen en als 3 jarige was ze kampioen bij de Trakener keuring en 8e bij de UTV. Ze is vervolgens voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Haar oudste 3 nakomelingen lopen inmiddels M en Z dressuur. Daarnaast had haar dochter Ubertij B de hoogste score bij de IBOB van haar jaargang met een 9 voor de stap, een 9 voor de draf en een 8,5 voor de galop. Liberty staat in de KWPN Top 3000 "merries met kinderen in de sport" op een 170 plaats met een dressuurindex van 156. In het enige jaar dat ze gust was, heeft ze zelf dressuur gelopen tot op M2 niveau. Oma Esther behaalde 84 punten voor de IBOP en is voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Uit de directe moederlijn komen ondermeer het internationaal dressuur paard “Goldwin / Guadalquivir dc v: Sultan, het lichte tour paard Melody, v: Coldway Bold xx en de Z2 dressuurpaarden Lars en Mirette v: Highline en Nominaal v: Haarlem en Oxbow v: Jazz en de aangewezen hengst Wiebert B (v: Rousseau) die als 4 jarige met Jennifer Sekreve succesvol aan de Finale van de Pavo Cup 4 jarige deelnam en inmiddels is verkocht naar America.


Veulens

2008: Hengst (v: Stedinger), Eerste Premie bij Oldenburger Verband;
2011: verwacht een veulen van de hengst Rousseau.