Profiel

Predikaat: Hauptstutbuch
Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: KWPN + Oldenburg
Geboortedatum: 10-01-2003
Type: Dressuur / springpaard
Stokmaat: 1,70 m

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Witch Kraft

Witch Kraft komt uit een hele sterke moeder en vaderlijn die beiden vele goede sportpaarden hebben gebracht in zowel de dressuur als de springsport. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Witch Kraft zowel aanleg heeft als spring en dressuur paard.

Lord Sinclair Lanciano Landino Landgraf 1
Sanja
Pretty Darling Pilot
Prinzess
Cleopatra Raueck Rasso P
Gerone
Caprice Capitol I
Gepa
L. Ramira (ster) G. Ramiro Z B. Raimond Ramzesx
Infra h
Valine Z Cottage Son xx
Holle
Ulla (Ster, preferent) Nimmerdor Farn (preferent)
Ramonaa (ster)
Joliska Duc de Normandie
Wil

Vader

Lord Sinclair

Lord Sinclair was winnaar van de hengstenkeuring in Duitsland. Hij is diverse malen landskampioen van Duitsland geweest en loopt inmiddels succesvol Grand Prix.

G. Ramiro Z

G. Ramiro Z., een holsteiner stempelhengst die talloze top spring en dressuur paarden heeft geleverd. Zijn invloed reikt tot de verste hoeken van de wereld. Zo staan er alleen in Europa al meer dan 106 goedgekeurde zonen en meer dan 80 kleinzonen geregistreerd. Ramiro heeft met z'n ruiter Fritz Ligges op internationaal niveau 11 overwinningen op z'n naam staan en won hij in 1973 in rotterdam zowel het jachtspringen als de puissance over 2.20 m. Daarnaast is hij op internationaal niveau 14 keer tweede en twaalf keer derde geweest. Hierbij moet aangetekend worden dat de combinatie dekdienst en sport carriere ruim 25 jaar geleden een unicum was.

Nimmerdor

De preferente nimmerdor behoort met meer dan 50 goedgekeurde zonen en veertig kinderen die presteren in de internationale springsport tot de meest invloedrijke Nederlandse hengsten van de laatste decennia. Bekende zonen zijn ondermeer Heartbreaker, Goodtimes, Hamlet, Ahorn etc. Nimmerdor zelf presteerde heel goed in de sport. In bijna alle wedstrijden wist hij zich bij de besten te plaatsten. Helaas liep hij op de Wereldbeker in 1984 een blessure op waarna hij teruggetrokken is uit de sport en uitsluitend werd ingezet voor de fokkerij. De kinderen van Nimmerdor vallen op vanwege hun mooie exterieur en hun springaanleg.


Moeder

Moeder L. Ramira is voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Oma Ulla heeft diverse goede sportpaarden gebracht waaronder een ZZ springpaard en een Z1 dressuur paard en een Nationaal dressuurpaard dat Intermediaire loopt onder de naam Salvadore (v: Lancet), een hengst die bij Stal Perlee staat.


Veulens

2009: hengst (v: Manhattan);
2010: Hengst (v: San Schufro), eerste Premie bij Oldenburger Verband;