Profiel

Predikaat: (niet naar keuring geweest)
Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 12-02-2004
Type: Springpaard
Stokmaat: 1,63 m

Foto's

Klik op de foto voor een
uitvergroting

Zytka

Zytka komt uit één van de beste springstammen van Nederland, nl. merrielijn 32. Deze moederlijn is al 4 generaties achter elkaar prestatie. Met z'n vieren hebben ze al meer dan 15 (inter) nationaal springende kinderen gegeven. In de vaderlijn vinden we de internationaal springende hengsten Clinton en Concorde terug. En ook zij geven vele kinderen die (inter) nationaal springen. Helaas is Zytka vlak na de geboorte van het veulen overleden.

Clinton
(ISP)
Corrado 1 Cor de la Bruyere Rantzau
Quenotte S.F.
Soleil Capitol 1
Kuerette
Urte 1 Masetto Montanius
Emita
Ohra Landgraf 1
Brikscha
Jolinque
(Elite sport springen)
1,64m
Concorde
(keur, preferent)
(ISP)
Voltaire (preferent) Furioso 2
Gogo Moeve H
Flyer Marco Polo (pref)
Klaske B (ster)
Esprit
(Keur, pref, prestatie)
1,62 m
Zeoliet (keur) (NDP) G.Ramiro Z (preferent)
Sargab
Unieke (Keur, pref, pres) Garant (keur)
Promise (Ster, pref, pres)

Vader

Clinton

Een 15 jr schimmelhengst die zeer succesvol is in de internationale springsport. Zo werd hij 3e in de wereldbeker van Mechelen 2003, 7e in de wereldbeker van Verona, 1ste in de Grote Prijs van Lummen, 4e in het individueel klassement van de Olympische spelen in Athene, 2e in de prestigieuze Grote Prijs van Aken 2005 etc. Maar ook zijn nakomelingen volgen Clinton in z'n voetsporen op internat. niveau, nl: Via Vola van Tina Lund, Cornet Oblensky van Marco Kutcher en Special met Philippe Roger.

Concorde

Stamt uit een zeer sterk op de springsport gerichte vader- en moederlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zelf en vele van zijn kinderen internationaal succesvol zijn. Concorde is telkenmale topleverancier op de wereldkampioenschappen. Zo is hij vader van 2 wereldkampioenen Loncorde en Larone en kwalificeerde 4 van zijn nakomelingen zich voor de wereldbeker finale in Las Vegas. Concorde staat op de 4e plaats op de Worldbreeding Ranking, in 2004 was hij KWPN paard van het jaar etc.

Zeoliet

Zeoliet is een moderen afstamming van de hengst Ramiro Z. Zeoliet was de grote uitschieter tijdens het verrichtingsexamen van 1984 waar hij een 9,2 voor dressuur en een 9 en een 9,5 had voor de spring- onderdelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele van zijn nakomelingen het goed doen in de (inter) nationale dressuur alsmede de springsport. Hij heeft een 6-tal nakomelingen in de world breeding ranking.


Moeder

Merrie Zytka komt uit een van de beste springstammen van Nederland, nl merrielijn 32 en fokfamilie 1665. Moeder Jolinque sprong zelf internationaal. Esprit heeft twee kinderen die internationaal springen en twee die Z springen. Unieke heeft 4 kinderen die internationaal en 2 kinderen die nationaal springen. En Promise heeft een goedgekeurde hengst gebracht (v: Hinault), een Z paard en 2 internationale spring paarden. Daarnaast komen er nog diverse goedgekeurde hengsten uit deze stam en zijn er diverse veulens op (elite) veilingen verkocht.


Veulens

2008: Dream Boy vd Horsthoekhoeve (v: Lord Z)