nieuws_2010

18-22 Juni Almelo

In de klasse L werd Henk 1e en 3e met Winanda (v: quickstar) en 6e met Vieret (v: no Limit) in de klasse Z en 6e in het ZZ met Tobias (v: Now or Never).  Thom werd in het M, 8e met de Cantos ruin Wamberto en 10 met de merrie Wend aak.

CSI Zeldhem

Een spannende week voor Henk, want hij kon zich meten met de beste ruiters op het internationale concours in Zeldhem.  Met Tobias (v: Now or Never) eindigde Henk op de 6e plaats in het 1,35m en op de 8e plaats in het 1,30m met Somelia (v: Ahorn) en op de 24e plaats in de Grand Prix (1,50m) met Pilona.

2e Selectiewedstrijd in Wezep

Jolanda 1e en 19e plaats.

Jolanda liet met Werner (v: San Remo) een hele goede proef zien en werd hiervoor beloond met 208 punten in het L2. Why Bluna (v: Future) was iets te gespannen waardoor ze wat drukfoutjes kreeg. Ze werd met 188 punten 18e in het L1.


3e Selectiewedstrijd in Hierden

Jolanda werd 1e en 2e op de laatste selectie wedstrijd

Jolanda werd met  198 punten 1e in het L2 met Werner (v: San Remo) en 2e met Why Bluna in het L1 met 192 punten.

Jolanda beste ruiter van de kring Noord-Oost Veluwe en Oost Flevoland

Jolanda is met Werner (v: San Remo) in het L2 Kringkampioen en Reserve kampioen geworden.

Daarnaast leverde ze met Why Bluna (v: Future) een hele goede prestatie door 2e  te worden in het L1.

Mrt Bathmen

Henk 1e plaats met Pilona (v:Burggraaf) in het ZZ.

Oldenbroek

Henk en Thom hadden beiden een 2e plaats met resp. Terlinda (v: Goodtimes)in de klasse Z en Wenda Ak (v: Cantos) in de klasse M.

klik hier om verder te lezen

15+16 Augustus Gelderse kampioenschappen

Henk leverde een uitstekende prestatie door 4e van Gelderland te worden in het Z met Vieret (v: No limit) en 1e van Gelderland met Tobias (v: Now or Never) in de klasse ZZ. Jolanda werd uiteindelijk 9e met Why Bluna (v: Future) in het L2.

Hellendoorn

Thom werd 3e met Wyomi Satt (v: Heartbreaker) in het L en 9 met de Cantos merrie Wenda ak in het M.

Dronten

Jolanda werd 3e met  201 punten en 4e met 184 punten in het L2 met Why Bluna (v: Future) en 1e met 208 en 4e met 216 punten in het Z1 met Ursula (v: Gribaldi).

Hardenberg

In de klasse ZZ werd Henk 1e met Tobias (v: now or never) en 3e met Pilona (v: Burggraaf);

Dronten

Thom werd 5e met Wyomi Satt (v: heartbreaker) in de klasse L en Henk werd 4e met Somelia (v: Ahorn).

CH de Wolden

Terlinda (v: Goodtimes) en Henk werden 4e in de klasse Z en Henk werd 2e met Tobias (v: Now or Never) in de klasse ZZ. Thom werd met de 2 Cantos paarden 4e (Wend ak) en 6e (Wamberto).

CH de Meern

Thom werd 3e met Wyomi Satt in de klasse L.

CH de Wolden

Henk werd 8e met Vieret (v: No limit) in de klasse Z.

CSI Twente Geesteren

In de finale van het open twents kampioenschap werd Henk 4 met Tobias (v: now or never) in de klasse ZZ.

CSI Twente Geesteren

Thom werd 7e  bij de 5 jarige met Wend ak (v: Cantos) en Henk werd 7e met Tobias (v: Now or Never) in het ZZ.

Bunschoten

Thom leverde een uitstekende prestatie met Thom’s Madonna (v: Akribori) door 1e te worden in het L. Henk werd 9e in het M met Carpaccio (v: Carthago) en 3e met Vieret (v: No limit) in het Z.

Vaassen

Jolanda en Why Bluna (v: Future) werden 1e in het L2 met 216 punten en 2x 4e met Ursula (v: Gribaldi) in het Z1.

Nunspeet

Thom en Thom’s madonna (v: Akribori) werden 5e  in de klasse L en Henk werd 2e en 3e in het ZZ met respectievelijk Pilona (v: Burggraaf) en Somelia (v: Ahorn).

Doornspijk

 Jolanda en Ursula (v: Gribaldi) hadden een goede dag want ze werden 1e en 2e met resp. 211 en 208 punten.

Kootwijk

Jolanda en Ursula werden 2e  in het Z1 met 216 punten en 5e met 210 punten. Met Why Bluna werd Jolanda 2e met 197 punten en 3e met 194. In de finale eindigde ze tenslotte op een goede 3e plaats.

1 t/m 6 juni Huizen

Henk werd 2e met Wolanda (v: Kojak) in de klasse M en 2e in de klasse ZZ met Tobias (v: Now or Never).

Apeldoorn

Jo werd 6de in het L2 met Why Bluna (v: Future).

Ommen

Henk en Thom hadden een goed week-end. Zo werd Henk 1st met Somelia (v: Ahorn) en 2de met Pilona (v: Burggraaf) in de klasse ZZ en 6e met Terlinda (v: Goodtimes) in het Z. Thom werd 2e met Rosalinda (v: Elcaro) in de klasse L en 3e met Zwelgje (v: Karandasj) in de klasse B.

Diepenveen

Henk had een goede dag en werd 1e met Vieret (v: No Limit) in het M en 4e met Winanda (v:Quickstar) in de klasse L.

Garderen

Opnieuw werd Thom 2e in de klasse M met Wamberto (v: Cantos). Henk werd 3e in de klasse L met Winanda (v: Quickstar) en 8e met Wey Carla (v: Orame) en 1e met Somelia (v: Ahorn) in het ZZ.

Garderen

Henk won die dag de klasse Z met Terlinda (v: Goodtimes) en werd 2e in het ZZ met Tobias (v: Now or Never).

Middel

Thom startte vandaag voor het eerst met Wamberto (v: Cantos) in het M en werd meteen 2e.

17-19 April, Zwolle (groene welle)

Op een druk bezocht concours georganiseerd door de Groene Welle zetten Henk en Thom een goede prestatie neer. Zo was Thom die dag de beste student 2008 en was Henk in de klasse ZZ: 1e met Tobias (v: Now or Never) en in het M: 1e met Vastgoed (v: Casco) en 3e met Vieret (v: No Limit) en in de klasse L: 3e met Wey Karla (v: Orame) en 4e met Winanda (v: Quickstar). Bij de 5 jarige was Thom met Wenda Ak (v: Cantos) 4e.

Hagestijn

Henk 1e met Somelia (v: Ahorn) in het Z en 1e met Pilona (v: Burggraaf) in het ZZ . In de klasse L was Thom 2e met Wamberto (v:Cantos) en 3e met Wenda AK (v: Cantos).

APR 2008

BOIJL,  Wamberto (v:Cantos) en Wenda A.K (v: Cantos) uitgenodigd op de hengstenshow van HBC stal.

Zwolle international 2008

Springruiters Henk en Thom in de prijzen

Na 2 foutloze ronden werd Thom met een ½ seconde verschil van de winnaar  3e in het L met Wamberto (v: Cantos) en 9e met Wenda Ak (v: Cantos).

HENK werd  2E in het M met Vieret (v: No limit) met nog geen 2 sec. verschil van de winnaar. Daarnaast werd hij 2e in het Z met Tobias (v: Now or Never) en winnaar met  Somelia (v: Ahorn) in de cat. nakomelingen Z/ZZ

Harderberg

In de klasse Z eindigde Henk op de 4e plaats met Tobias (v: Now or Never) en 2e in de klasse ZZ met Pilona (Burggraaf).

CSI Veendam

Henk start voor het eerst Tobias (v: Now or Never) internationaal en eindigt in de finale van de middentour op een 11 plaats.

Laatste nieuws, 17 November 2007

<strong>THOM WINT MET WAMBERTO (CANTOS X LEGAAT) DE RUBRIEK 4 JARIGEN&nbsp; IN LUTTENBERG</strong><br /><br />Van woensdag 14 tm zaterdag 17 november werd er in Luttenberg voor de tweede keer <br /><br />&nbsp;het indoor jumping gehouden. Er waren meer dan 1.000 starts waaronder vele bekende<br /><br />&nbsp;ruiters als Jeroen Dubbeldam en de gebroeders&nbsp; Schroder en natuurlijk onze ruiters Thom <br /><br />&nbsp;Siemerink en Henk Frederiks.&nbsp; Beide ruiters leverde een Top prestatie. <br /><br />&nbsp;Zo was Thom bij de 4 jarige na 2 foutloze ritten en een supersnelle barrage met Wamberto<br /><br />&nbsp;eerste van de 76 deelnemers en 12e met Wenda AK (cantos x calvados).<br /><br /><br /><strong>HENK TWEEDE IN HET Z/ZZ MET TOBIAS (NOW OR NEVER X AMARETTO) IN LUTTENBERG</strong><br /><br />Henk zat in een sterke groep met vele bekende ruiters. Desalniettemin wist hij een buitengewoon<br /><br />goede prestatie te leveren met Tobias door na 3 foutloze ritten en een foutloze barrage als 2e te eindigen van de ruim 100 deelnemers in het Z/ZZ&nbsp; en 14 te worden bij de 5 jarigen met Vastgoed (casco x uddel).<br /><br /><br /><i><br /><span style="font-size: 8pt; line-height: 115%;"><span style="font-family: Calibri;">Foto: Thom  met de fokkers van Wamberto, de familie Bosma-Bruggink.</span></span></i><br /><br />

THOM WINT MET WAMBERTO (CANTOS X LEGAAT) DE RUBRIEK 4 JARIGEN  IN LUTTENBERG

Van woensdag 14 tm zaterdag 17 november werd er in Luttenberg voor de tweede keer

 het indoor jumping gehouden. Er waren meer dan 1.000 starts waaronder vele bekende

 ruiters als Jeroen Dubbeldam en de gebroeders  Schroder en natuurlijk onze ruiters Thom

 Siemerink en Henk Frederiks.  Beide ruiters leverde een Top prestatie.

 Zo was Thom bij de 4 jarige na 2 foutloze ritten en een supersnelle barrage met Wamberto

 eerste van de 76 deelnemers en 12e met Wenda AK (cantos x calvados).


HENK TWEEDE IN HET Z/ZZ MET TOBIAS (NOW OR NEVER X AMARETTO) IN LUTTENBERG

Henk zat in een sterke groep met vele bekende ruiters. Desalniettemin wist hij een buitengewoon

goede prestatie te leveren met Tobias door na 3 foutloze ritten en een foutloze barrage als 2e te eindigen van de ruim 100 deelnemers in het Z/ZZ  en 14 te worden bij de 5 jarigen met Vastgoed (casco x uddel).Foto: Thom met de fokkers van Wamberto, de familie Bosma-Bruggink.


10 November 2007

JOLANDA EERSTE EN 4DE PLAATS BIJ SELECTIE KRING NOV +FLEVOLAND

Vrijdag 9 en Zaterdag 10 november werd in Hulshorst de eerste selectie wedstrijd dressuur gehouden in de kring Noordoost Veluwe en Flevoland. Jolanda van de Woude werd met de 4 jarige merrie Why Bluna (future x romancier) eerste van de zaterdag groep in het L1 met 200 punten.  Een uitstekende prestatie, temeer omdat Why Bluna  nog erg groen is en pas 4 keer op concours is geweest. Desalniettemin liep ze een fijne proef, was ze ontspannen en liet ze zich niet afleiden.  We hebben dan ook veel verwachting van Jolanda met Why Bluna, en zijn er van overtuigd dat het duo nog veel van zich zal laten horen (wordt vervolgt).

De 4 jarige ruin Werner (san remo x el corona) vond het allemaal erg spannend en was nogal eens afgeleid. Jolanda wist hier goed mee om te gaan en Werner weer bij de les te krijgen. En als Werner eenmaal loopt,  is hij niet te verslaan. Het duo behaalde uiteindelijk  in groep 2 toch nog een 4e plaats in het L2.


2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) is vrijdag ochtend 23 Mei bevallen van een merrie veulen (v: Rousseau)

2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) has given birth to a filly, friday morning 23 Mai.

2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) has given birth to a filly, friday morning 23 Mai.

klik hier om verder te lezen

2014: Wiberty B (v: San Remo) bevallen van een gezond merrieveulen van Rousseau (v:Ferro)

Wiberty B (F: San Remo) has given birth at 12 Mai to a healthy filly of Rousseau (F: Ferro).

Wiberty B (F: San Remo) has given birth at 12 Mai to a healthy filly of Rousseau (F: Ferro).

klik hier om verder te lezen

2014: Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen van een gezond merrie veulen van London (v: Nabab de Reve)

Elzas ter Doorn (v: Zeus) has given birth at 29 April to a healthy filly from Eurocommerce London (F: Nabab de Reve).

klik hier om verder te lezen

2014: C-Fiesta bevallen van een gezond merrie veulen van Rousseau (v: Ferro)

C-Fiesta, sister of 2 approved stallions at Intermed level, has given birth at 17 April to a healthy filly of Rousseau (F: Ferro).<br /><br />

C-Fiesta, sister of 2 approved stallions at Intermed level, has given birth at 17 April to a healthy filly of Rousseau (F: Ferro).

klik hier om verder te lezen

2014: We verwachten de volgende veulens:

We are expecting the following foals:

- C-fienna jr(Sandreox Welthit 2) expects a foal from Rousseau (Ferro)
- Elzas ter doorn (Zeus x Baloubet du Rouet) expects a foal from London
- Wiberty B (San Remo x Balzflug) expects a foal from Rousseau (Ferro)
- Rubins marchen (Rubin Royal x Donnerhall) expects a foal from Rousseau
- Dancing Queen (De Niro x Rohdiamant) expects a foal from Johnson (jazz)
- Witch Kraft (Lord Sinclair x Ramiro) expects a foal from Rousseau

 

2013: Zoronda M (v: For pleasure) is op 25 april bevallen, vader Diarado

<p>Zoronda M (F: For pleasure) has given birth to a healthy black filly (F: Diarado) at 6:00 on tuesday 25 April.</p>

Zoronda M (F: For pleasure) has given birth to a healthy black filly (F: Diarado) at 6:00 on tuesday 25 April.

klik hier om verder te lezen

2013: Zondag 21 April is Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen, vader Stakkato.

<p>Sunday 21 April, Elzas ter doorn (F: Zeus) has given birth to a healty brown filly (F: Stakkato).</p>

Sunday 21 April, Elzas ter doorn (F: Zeus) has given birth to a healty brown filly (F: Stakkato).

klik hier om verder te lezen

2013: Aankoop hengstjaarling van Bretton Woods

We have bought a one year old stallion Haywood (v: Bretton Woods) out of Roselientje (v: Gribaldi) an Elite sport mare.

We have bought a one year old stallion Haywood (v: Bretton Woods) out of Roselientje (v: Gribaldi) an Elite sport mare.

klik hier om verder te lezen

2013: We verwachten dit jaar 3 veulens.

We are expecting this year 3 foals:<br /><br />Elzas ter doorn (v: Zeus), expects a foal from Stakkato;<br />Zoronda M (v: for Pleasure) expects a foal from Diarado;<br />La Perla (v: Londonderry) expects a foal from Rubinstein.

We are expecting this year 3 foals:

Elzas ter doorn (v: Zeus), expects a foal from Stakkato;
Zoronda M (v: for Pleasure) expects a foal from Diarado;
La Perla (v: Londonderry) expects a foal from Rubinstein.

Rohstein overleden

Rohstein has died due to colic.

Rohstein has died due to colic.

klik hier om verder te lezen

Hengst veulen geselecteerd voor Elite Veiling in Vechta

<p>Oldenburg stallion foal von Bailamos Biolley (= Sir Donnerhall x Florestan) selected for the Elite Auction in Vechta, Germany august 2012. See video YOUTUBE: HORSTHOEKHOEVE, Bailamos Biolley x Londonderry <a href="http://youtu.be/L2CakH4gPOc">http://youtu.be/L2CakH4gPOc</a></p>

Oldenburg stallion foal von Bailamos Biolley (= Sir Donnerhall x Florestan) selected for the Elite Auction in Vechta, Germany august 2012. See video YOUTUBE: HORSTHOEKHOEVE, Bailamos Biolley x Londonderry http://youtu.be/L2CakH4gPOc

klik hier om verder te lezen

Video van veulens op YOUTUBE

There are video's of our foals on YOUTUBE, Horsthoekhoeve.<br /><br />Er zijn diverse video's van onze veulens te vinden op YOUTUBE, onder HORSTHOEKHOEVE

There are video's of our foals on YOUTUBE, Horsthoekhoeve.

Er zijn diverse video's van onze veulens te vinden op YOUTUBE, onder HORSTHOEKHOEVE

klik hier om verder te lezen

Laatst geboren veulen door het oog van de naald.

<p>Op maandag avond 28 mei rond 21:30 is Rubin's marchen&nbsp;(v: Rubin Royal) bevallen van een gezond merrie veulen van Floriscount.<br /><br />Monday night, 28 May, Rubin's marchen has given birth to a mare foal of Floriscount (Florencio x Donnerhall). Picture of foal just 1/2 day old on front page.<br /><br />Foto van veulen 1/2 dag oud op de voorpagina. <br />Volgende foto's zijn genomen bij de veulenselectie bij Bockmann in Duitsland toen het veulen precies 1 maand oud was.</p>

Op maandag avond 28 mei rond 21:30 is Rubin's marchen (v: Rubin Royal) bevallen van een gezond merrie veulen van Floriscount.

Monday night, 28 May, Rubin's marchen has given birth to a mare foal of Floriscount (Florencio x Donnerhall). Picture of foal just 1/2 day old on front page.

Foto van veulen 1/2 dag oud op de voorpagina.
Volgende foto's zijn genomen bij de veulenselectie bij Bockmann in Duitsland toen het veulen precies 1 maand oud was.

klik hier om verder te lezen

Donnermarchen (v: Donnerhall) bevallen van Rousseau

Op 19 Maart is Donnermarchen (v: Donnerhall)&nbsp;bevallen van een bijna perfect veulen van de hengst Rousseau. <br /><br />At 19 March Donnermarchen (v:Donnerhall)&nbsp;has given birth to an allmost perfect foal from the Stallion Rousseau.

Op 19 Maart is Donnermarchen (v: Donnerhall) bevallen van een bijna perfect veulen van de hengst Rousseau.

At 19 March Donnermarchen (v:Donnerhall) has given birth to an allmost perfect foal from the Stallion Rousseau.

klik hier om verder te lezen

Rohstein (v: Rohdiamant) bevallen van United

Op vrijdag 16 maart is Rohstein bevallen van een gezond merrieveulen. <br /><br />Rohstein (v: Rohdiamant) has given birth to a filly (v: United).<br /><br />Foto 2&nbsp;veulen: 1/2 dag oud.

Op vrijdag 16 maart is Rohstein bevallen van een gezond merrieveulen.

Rohstein (v: Rohdiamant) has given birth to a filly (v: United).

Foto 2 veulen: 1/2 dag oud.

klik hier om verder te lezen

TWEELING GEBOREN

<p>Op 5 maart is er gezonde tweeling geboren.<br /><br />5 March&nbsp;twin foals are born.<br /><br />Foto 2, veulens: 1 dag oud</p>

Op 5 maart is er gezonde tweeling geboren.

5 March twin foals are born.

Foto 2, veulens: 1 dag oud

klik hier om verder te lezen

Zwarte dag op stal de Horsthoekhoeve

Moeder en veulen overleven geboorte niet.

Moeder en veulen overleven geboorte niet.

klik hier om verder te lezen

2012: We verwachten dit jaar 5 veulens.

<p>2012: het jaar van voornamelijk de dressuurveulens en 1 springveulen van DIARADO uit een Chin Chin x Quidam de Revel moeder.</p>

2012: het jaar van voornamelijk de dressuurveulens en 1 springveulen van DIARADO uit een Chin Chin x Quidam de Revel moeder.

klik hier om verder te lezen

HENGSTVEULEN VAN LAURIES CRUSADOR

<p>Zondag ochtend om 01:30 is een mooi en gezond&nbsp;hengstveulen van Lauries Crusador x de Niro geboren.</p>

Zondag ochtend om 01:30 is een mooi en gezond hengstveulen van Lauries Crusador x de Niro geboren.

klik hier om verder te lezen

Ook San Remo merrie is niet meer drachtig.

<p>Van de 5 merries die drachtig waren, hebben inmiddels 3 merries het veulen / vrucht verloren.</p>

Van de 5 merries die drachtig waren, hebben inmiddels 3 merries het veulen / vrucht verloren.

klik hier om verder te lezen

2011 : EERSTE VEULEN GEBOREN

Het eerste veulen van vader Bellissimo M (=Beltain x Romadour 2) en moeder C-Fiesta jr. (v: Sandreo) is geboren.

Het eerste veulen van vader Bellissimo M (=Beltain x Romadour 2) en moeder C-Fiesta jr. (v: Sandreo) is geboren.

klik hier om verder te lezen

December Pechmaand

Soms zijn er van die jaren, waarbij je in een paar weken tijd het ene ongeluk na het ander hebt. 2010 was zo'n jaar.

klik hier om verder te lezen

5 MERRIES DRACHTIG IN 2010 VAN DUITSLANDS BESTE HENGSTEN

<br />5 MERRIES DRACHTIG IN 2010 VAN DUITSLANDS BESTE HENGSTEN<br />


5 MERRIES DRACHTIG IN 2010 VAN DUITSLANDS BESTE HENGSTEN

klik hier om verder te lezen

Hengstveulen van Tangelo vd Zuuthoeve uit éénmalige dekking van TOPMERRIE GRAND LADY (v: Grannus)

<br />
<p>Hengstveulen van Tangelo vd Zuuthoeve uit &eacute;&eacute;nmalige dekking van TOPMERRIE GRAND LADY (v: Grannus).</p>


Hengstveulen van Tangelo vd Zuuthoeve uit éénmalige dekking van TOPMERRIE GRAND LADY (v: Grannus).

klik hier om verder te lezen

Veulen Rohstein bijna een maand te vroeg geboren

<br />Veulen Rohstein bijna een maand te vroeg geboren<br />


Veulen Rohstein bijna een maand te vroeg geboren

klik hier om verder te lezen

Veulenjaargang 2010 van zeer goede kwaliteit

<br />Veulenjaargang 2010 van zeer goede kwaliteit<br />


Veulenjaargang 2010 van zeer goede kwaliteit

klik hier om verder te lezen

2 door ons gefokte hengsten geselecteerd voor de Equine Elite Youngstars

<br /><br />2 door ons gefokte hengsten geselecteerd voor de Equine Elite Youngstars2 door ons gefokte hengsten geselecteerd voor de Equine Elite Youngstars

klik hier om verder te lezen

Voorbeeldtitel