Zwarte dag op stal de Horsthoekhoeve

Moeder en veulen overleven geboorte niet.Op 28 februari is Erina vd Hermitage (v: Chin Chin ) ''s morgens rond 00:15 bevallen van een zwart hengst veulen van Diarado.

Helaas lag het veulen niet goed maar het was er al te ver uit om het terug te duwen. Het veulen moest eruit gezaagd worden en door inwendige beschadigingen van de merrie hebben uiteindelijk merrie en veulen het niet overleefd hebben. Erina is 8 jaar geworden.

We zijn nog erg geschokt door het hele gebeuren en kunnen nauwelijks geloven dat ze er niet meer is. Temeer Erina al vanaf veulen bij ons is.

Als jaarling kreeg ze een zwaar ongeluk in het land. We hebben er toen alles aan gedaan om haar weer op te kalefateren. Hoewel het er aanvankelijk slecht voor haar uitzag heeft ze het uiteindelijk toch gehaald. We hebben haar vervolgens ingezet voor de fokkerij. En ze heeft ons 3 gezonde veulens gegeven die alle nog bij ons op stal staan.

Haar eerste veulen (v: lupicor) is inmiddels 5 jaar en is net begonnen aan zijn sportcarriere. Haar 3 jarige dochter (v: Zeus) en 2 jarige zoon (v: Marlon) moeten nog even wachten. Beide lijken veelbelovend qua los springen en reflexen. Daarnaast vertonen ze veel lossigheid. We hebben veel verwachtingen van de nafok.

Erina was een hele lieve zachtaardige merrie die heel geliefd was in de koppel merries. Daarnaast was ze heel zorgzaam voor haar veulens.

We zullen haar heel erg missen. Middels haar nakomelingen en met name haar dochter Esprit vd HH (v: Zeus) leeft ze nog voort op onze stal.

26-05-2014 2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) is vrijdag ochtend 23 Mei bevallen van een merrie veulen (v: Rousseau)
21-05-2014 2014: Wiberty B (v: San Remo) bevallen van een gezond merrieveulen van Rousseau (v:Ferro)
29-04-2014 2014: Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen van een gezond merrie veulen van London (v: Nabab de Reve)
17-04-2014 2014: C-Fiesta bevallen van een gezond merrie veulen van Rousseau (v: Ferro)
28-02-2014 2014: We verwachten de volgende veulens: