Laatst geboren veulen door het oog van de naald.

Op maandag avond 28 mei rond 21:30 is Rubin's marchen (v: Rubin Royal) bevallen van een gezond merrie veulen van Floriscount.

Monday night, 28 May, Rubin's marchen has given birth to a mare foal of Floriscount (Florencio x Donnerhall). Picture of foal just 1/2 day old on front page.

Foto van veulen 1/2 dag oud op de voorpagina.
Volgende foto's zijn genomen bij de veulenselectie bij Bockmann in Duitsland toen het veulen precies 1 maand oud was.Maandag 28 Mei was ik 's avonds zo rond 20:00 nog op stal bezig, toen ik zag dat Rubin erg onrustig was. Ze draaide maar rondjes, ging liggen en weer staan. Ik dacht ze zal nu wel snel bevallen. Maar op de één of andere manier voelde het niet goed.

Ik dacht ik kan de dierenarts wel bellen, maar die komt toch niet. Die zal zeggen kijk het eerst maar eens een 1/2 uur aan.

Na driekwartier begon ze met persen. Er kwam een wittige bal uit. Terwijl ik bel en me weer omdraai, is de bal weg en de merrie was met persen gestopt. Dit ging zeker een 1/2 uur door en dit was zeker niet goed.Dus ik besloot de dierenarts te bellen.

Inmiddels kwam er een rode bal uit de anus. Dit is een code rood dus hielpen we de merrie in de benen en wachtte tot de dierenarts er was.

Echter na 15 minuten was de dierenarts er nog niet. Ik besloot Henk, een kennis, te bellen. Hij was er binnen 5 minuten. Nadat we hem geinformeerd hadden, stopte hij zijn hand in de merrie en probeerde de voeten van het veulen goed te leggen. Echter die kwamen er bij de eerste weeen weer uit via de anus. Weer stopte hij zijn hand in de merrie en voelde hij dat het veulen niet goed lag.

Waar bleef de dierenarts toch?
Nog niet de eerste geboorte van dit jaar te boven, kwamen er allerlei spookscenario's in me op. A.u.b. toch niet deze merrie of dit veulen.

Omdat er nog geen spoor van de dierenarts was, besloot Henk het veulen te draaien. Toen het eenmaal goed lag, hebben we het veulen er meteen uitgehaald.

Even lag het veulen doodstil op de grond. Niemand zei wat. We staarden allen naar het veulen. Het zou toch niet....ineens begon het te bewegen en te hinniken, het probeerde in de benen te komen. De vreugde was enorm, snel kijken wat het is. Het is een merrie.

Inmiddels, ruim een 1/2 uur na het telefoontje met de dierenarts was daar spui 11, de dierenarts.

Hij ging de merrie vervolgens controleren op inwendige en uitwendige schade. Gelukkig was ze niet uitgescheurd en leek de schade inwendig op wat kneuzingen na ook mee te vallen.

De merrie moet nu 3 dagen aan de anitibiotica en ca. 1 week inwendig ingesmeerd worden met hydrocortiderm om verkleving tegen te gaan.

Foto veulen 1 maand oud bij de veulenselectie bij Bockmann in Duitsland.

26-05-2014 2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) is vrijdag ochtend 23 Mei bevallen van een merrie veulen (v: Rousseau)
21-05-2014 2014: Wiberty B (v: San Remo) bevallen van een gezond merrieveulen van Rousseau (v:Ferro)
29-04-2014 2014: Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen van een gezond merrie veulen van London (v: Nabab de Reve)
17-04-2014 2014: C-Fiesta bevallen van een gezond merrie veulen van Rousseau (v: Ferro)
28-02-2014 2014: We verwachten de volgende veulens: