2013: Aankoop hengstjaarling van Bretton Woods

We have bought a one year old stallion Haywood (v: Bretton Woods) out of Roselientje (v: Gribaldi) an Elite sport mare.We waren al een tijdje op zoek naar een maatje voor onze hengst jaarling die nog steeds bij een merrie in de opfok stond. Omdat de merrie hengstig begon te worden besloten we Zaterdag 4 mei maar eens op pad te gaan voor een hengst.

Maar hoe bepaal je wat een goede jaarling is? De meeste jaarling hengsten staan in koppels in de opfok en laten niets zien. Dan heb je weer hengsten die overbouwd zijn, mager, groot en slap etc.

Ik besloot maar te selecteren op de bouw van de hengst, en het exterieur van de moeder indien aanwezig en het papier. Op papier moest de hengst uit een bewezen sportlijn komen en het liefst ook nog keuringswaardig zijn.

We kwamen bij mevrouw Jansen in Beek. Zij had een mooie bruine hengst jaarling (v: Bretton Woods) die ook nog bij een jaarling merrie op stal stond. Zowel de vader als de moederlijn voldeed aan onze verwachtingen.

Vaderlijn :  Bretton Woods x Gribaldi x Zevenster
Moederlijn: Roselientje (Elite sport dressuur) x Evelientje (ster, prestatie) x Truida (ster, pref, prestatie).

Haywood is langgelijnd, langbenig en heeft een mooie hals en een aansprekend hoofd. Daarnaast heeft hij een zeer goede opvoeding gehad en we konden zien dat er goed op hem gepast was.

Nadat we de moeder hadden gezien, die ons erg aansprak besloten we Haywood te kopen. We hebben veel verwachting van hem in de sport en wie weet maakt hij een kans in de fokkerij als dekhengst. Wordt vervolgd.

26-05-2014 2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) is vrijdag ochtend 23 Mei bevallen van een merrie veulen (v: Rousseau)
21-05-2014 2014: Wiberty B (v: San Remo) bevallen van een gezond merrieveulen van Rousseau (v:Ferro)
29-04-2014 2014: Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen van een gezond merrie veulen van London (v: Nabab de Reve)
17-04-2014 2014: C-Fiesta bevallen van een gezond merrie veulen van Rousseau (v: Ferro)
28-02-2014 2014: We verwachten de volgende veulens: