5 MERRIES DRACHTIG IN 2010 VAN DUITSLANDS BESTE HENGSTEN


5 MERRIES DRACHTIG IN 2010 VAN DUITSLANDS BESTE HENGSTENWe zijn dit jaar vroeg begonnen met dekken omdat  het vorig jaar niet zo wilde lukken. Echter dit keer waren de meeste merries in 1 keer drachtig. Waardoor we dit jaar al heel vroeg de eerste veulens verwachten. Namelijk eind Februari word alweer het eerste veulen verwacht en eind Maart het laatste.

We zijn heel blij dat we 2 merries drachtig hebben van Lauries Crusador, de in Hannover goedgekeurde volbloed hengst, die vanwege zijn Rittigkeit ook wel de Ferrari onder de dressuurpaarden wordt genoemd, daarnaast Hannoveraner Hengst van het jaar 2006 was en vele internationale sportpaarden en goedgekeurde hengsten heeft gebracht. Lauries Crusador is al op leeftijd, dwz 25 jaar oud,  en zijn sperma is ook niet zo goed meer, dus misschien is dit wel één van de laatste jaargangen van de hengst. Dancing Queen (v: De Niro) heeft in 2008 in combinatie met Lauries Crusador al een keer een topveulen gegeven. Dit zwarte hengstveulen met 4 witte benen werd dan ook direct geselecteerd voor de Elite Veiling in Verden.

Met Stakkato, Hannoveraner hengst van het jaar 2007, en al jaren de NR 1 springpaarden leverancier van Duitsland, hebben we ook geluk gehad, omdat die vanwege een blessure tijdelijk fulltime werd ingezet voor de fokkerij. Echter vlak na de dracht van Elzas was hij weer hersteld en ging terug in de sport waardoor het sperma beperkt verkrijgbaar was.

Vorig jaar kregen we Rubin’s marchen na vele malen proberen niet drachtig van Bellissimo dus dit jaar hebben we het geprobeerd bij Fienna jr. en die was in één keer drachtig.  Bellissimo is één van de best verervende dressuur hengsten van dit moment en een ware sensatie in de fokkerij. Hij levert aan de lopende band goedgekeurde hengsten, verrichtingskampioenen en vele hooggeplaatste paarden in de sport en op keuringen en veilingen.

Wiberty B is gedekt door Rousseau, de hengst die 2 jaar achtereen de verrichtingstopper van het KWPN heeft gebracht.

 

Wiberty B (San Remo x Balzflug x Zaire) is drachtig van Rousseau;

C-Fienna jr. (Sandreo x Welt hit 2 x Classiker) is drachtig van Bellissimo;

Rubin’s marchen (Rubin Royal x Donnerhall x Akzent 2) is drachtig van Lauries Crusador;

Dancing Queen (De Niro x Rohdiamant x Grannus) is drachtig van Lauries Crusador;

Elzas ter Doorn (Zeus x Baloubet du Rouet x Darco) is drachtig van Stakkato;


26-05-2014 2014: Royal Marchen (v: Rubin Royal) is vrijdag ochtend 23 Mei bevallen van een merrie veulen (v: Rousseau)
21-05-2014 2014: Wiberty B (v: San Remo) bevallen van een gezond merrieveulen van Rousseau (v:Ferro)
29-04-2014 2014: Elzas ter doorn (v: Zeus) bevallen van een gezond merrie veulen van London (v: Nabab de Reve)
17-04-2014 2014: C-Fiesta bevallen van een gezond merrie veulen van Rousseau (v: Ferro)
28-02-2014 2014: We verwachten de volgende veulens: