Profiel

Kleur: Vos
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 24-04-2007
Type: Springpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Calimero van de Horsthoekhoeve

Calimero heeft een afstamming zo als je ze nauwelijks vindt. Alle vaders hebben internationaal gesprongen en ook de moedersstam (holsteiner stam 703) heeft van zich laten horen, met meer dan 24 goedgekeurde zonen waaronder Carinjo (Cascavelle), kampioen 2004 in Holstein, en het internationale springpaard Eurocommerce Monaco. Met zoveel internationale springgenen, gaat men zeker meer van Calimero horen. (wordt vervolgt)

Lupicor (ISP) Lux Z Lord Calando Lord
Perra
Z-Apocalypte Z Ahorn Z
Sanntona
Jourdette S (keur) Pilot Pilatus
Gratia
Facordette (ster,pref,prest) Cor de la Bryere
Zadette (ster)
Erina vd Hermitage Chin Chin (ISP) Constant Cor de la Bryere
Ella
Larese (holst.stam 4539) Farnese
Cesta
Twigi van de Hermitage Quidam de Revel (ISP) Jalisco B
Dirka
Cortina vd Hermitage Corrado 1 (ISP)
Atlanta 4

Vader

Lupicor

Lupicor stamt af van de Olympische springhengst Lux Z en de keur sportmerrie Jourdette die zelf goed presteerde in de internationale springsport. Met Marco Kutscher is Lupicor inmiddels in het 1,50 geklasseerd en doet daarmee zijn familie eer aan. Tijdens de finales van de Bundeschampionate in Warendorf weten kinderen van Lupicor telkens te overtuigen met hoge klasseringen. Een ongekend succes gezien het kleine aantal nakomelingen vd hengst in Duitsland. Naast een aantal aangewezen hengsten bracht Lupicor ook de kampioen van de hengstenkeuring 2006, L'ésprit. In de springpaarden- vererver index behoort Lupicor zowel in Duitsland als in Nederland tot de absolute top met zeer hoge klasseringen.

Chin Chin

Chin Chin heeft een indrukwekkende springcarriere achter de rug. Samen met zijn toenmalige ruiter heeft deze combinatie meer dan 5jr succesvol, internationaal in de top meegedraaid. Zo heeft hij 2 x meegedaan aan de Olympische Spelen (in Seoul, werd hij individueel 6e met een amateur ruiter en 3 x nam hij deel aan de wereldbeker finale. Daarnaast heeft hij vele internationale concoursen op zijn naam geschreven, waarbij het springvermogen, het karakter en de souplesse van Chin Chin de kwaliteiten van z'n (amateur) ruiter steeds weer volledig compenseerden. Z'n kinderen presteren zeer succesvol in de internationale springsport en ook op merriekeuringen lopen zijn nakomelingen vooraan. Daarnaast zijn de veulens zeer gevraagd op veilingen. Bekende nakomelingen: triomphe de muze, phin phin, Querly Chin (olympisch springpaard) etc.

Quidam de Revel

Quidam de Revel, een levende legende. Hij sprong tot op 19 jarige leeftijd op het hoogste niveau Hij vertegenwoordigde Frankrijk op de Olympische spelen en won met het team brons. Hij heeft vele internationale concoursen op zijn naam geschreven met de Deense ruiter Thomas Velin. Hij komt uit de beste stammen van Frankrijk. Vader Jalisco sprong op de Olympische spelen in Seoul en behoort tot de beste springpaardenleverancier vd wereld. Maar ook de moeder was een top- merrie. Met een stokmaat van 1,63m won ze internationale springrubrieken. Quidam is niet alleen groot geworden door zijn sportprestaties maar zeker ook vanwege zijn goede nafok. Op de wereldruiter spelen in Aken 2006, was hij de absolute topleverancier, terwijl op hetzelfde moment zijn zonen Nabab de Reve en Guidam ruimschoots vertegenwoordigd werden door hun fantastisch springende nakomelingen. Een kleine greep uit de lange lijst beroemdheden die van Quidam de Revel aftstammen Quite Easy, Quite capitol, Quasimodo Z, Quantum etc.


Moeder

Moeder Erina vd Hermitage komt uit de bekende holsteiner stam 703 met meer dan 24 goedgekeurde hengsten. Dat deze stam vol springtalenten zit bewijzen de kinderen van Twigi en Cortina. Zo gaf Twigi in combinatie met Chin Chin, een dochter Dalia vd Hermitage die in 2006 kampioen van Friesland werd bij de 3jarige merries en Galliano vt Hulst die in 2006 de 5e plaats behaalde op het Nationaal veulenkampioenschap Oud Heverlee in Belgie. Maar ook oma Cortina vd Hermitage heeft als 3 jr met het vrijspringen een grote prijs in Duitsland gewonnen en heeft later nationaal 1,40 m in Belgie gesprongen. Daarnaast was dochter Vanessa vd Hermitage (v: Darco) in 2007 kampioen van Frankrijk.