Profiel

Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 22-03-2007
Type: Dressuur

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Cést Bijoux Uphill

Bijoux komt uit een Hannoveraanse moederlijn die goedbewegende veulens geeft met veel zelfhouding. Diverse veulens van Rohstein zijn dan ook geprimeerd in het Oldenburger Verband of geselecteerd voor de Elite veiling in Verden. Aan vaders kant zitten Duitslands beste dressuur hengsten nl, De Niro / Donnerhall en Rohdiamant / Rubinstein. Alle vier de hengsten zijn succesvol (geweest) op het aller hoogste niveau in de dressuur en hebben ze een stempel gedrukt op de fokkerij middels hun vele succesvolle kinderen. Maar ook vader Uphill is een veelbelovende Nederlandse hengst die al diverse grote wedstrijden op zijn naam heeft geschreven en inmiddels succesvol in het ZZ licht loopt met Emmelie Scholtens. Met zoveel beweging en prestatie in de stam gaan we er dan ook vanuit dat we nog veel gaan horen van Bijoux Uphill.

Uphill Oscar Wolfgang (kleur) Farn (preferent)
Jolanda
Berania (ster, preferent) Nabuur
Merania (keur, pref)
Naomi Ceroon (ster) Apollonios Lombard XX
Amethysta XX
Cerona (ster) Lt. Generaal
Petra (keur,pref,prestatie)
De Niro's Bijoux
(Hauptstutbuch)
De Niro Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Allicante Akzent 2
Wiesenelfe
Rohstein (Hauptstutbuch) Rohdiamant Rubinstein 1
EM (Hauptstutbuch)
Goldina (Staatspremie) Grannus
Lusianna (Hauptstutbuch)

Vader

Uphill

Uphill is een veelbelovende jonge hengst. Hij is in 2004 goedgekeurd bij het KWPN. Inmiddels heeft hij al diverse overwinningen op zijn naam staan. Zo won hij de hengstencompetitie 2006/2007, plaatste hij zich in de finale van de wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden en werd hij reserve kampioen jonge dressuurpaarden 2004. Inmiddels loopt hij succesvol ZZ licht.

De Niro

De Niro is een zoon van de beste dressuurhengst aller tijden, nl Donnerhall. Donnerhall heeft vele overwinningen op Grand Prix niveau, is 2x wereldkampioen geweest en heeft meer dan 90 goedgekeurde Zonen.

De Niro zelf kreeg in 1997, 1a Hauptpremie van het Olderburger verband op grond van zijn goede nakomelingen die tevens erg gewild zijn op de veulenveilingen. Daarnaast werd hij in 2000 op 7 jarige leeftijd uitgeroepen als beste Grand Prix paard en in 2008 Hengst van het jaar in Duitsland, op grond van z'n sportprestaties en vele nakomelingen die op het hoogste niveau presteren. Inmiddels heeft hij 50 goedgekeurde zonen. Dat de combinatie De Niro x Rohdiamant erg succesvol is, bewijst ondermeer: Deveraux die in 2007 de wereldkampioenschappen bij de 6 jarige won en de in 2005 goedgekeurde hengst Voice die in de KWPN hengstencompetitie in de finale 81.5% scoorde.

Rohdiamant

Rohdiamant, was succesvol op Grand Prix niveau, heeft diverse landstitels op zijn naam geschreven kreeg een 1a Hauptpremie voor zijn goedbewegende en mooie nakomelingen en heeft inmiddels meer dan 40 goedgekeurde zonen.


Moeder

De moeder van Bijoux is nog een jonge merrie, die in 2008 gedekt is door de ferrari onder de dressuurpaarden, nl. Lauries Crusador. Na het afspenen van het veulen, zal ze uitgebracht worden in de sport. Als veulen was De Niro’s bijoux geselecteerd voor de elite veiling in Verden op grond van haar goede beweging en uitstraling. Oma Rohstein komt uit de Staatspremie merrie Goldina. Rohstein is M2 dressuur en helaas wegens een blessure in de fokkerij gekomen. Rohstein fokt mooie zelfbewuste veulens die allen zeer goed kunnen bewegen. Twee van haar veulens waren dan ook geselecteerd voor de Elite veiling in Verden en 1 veulen is geprimeerd bij het Oldenburger Verband.