Profiel

Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 11-04-2007
Type: Springpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Courage

Courage komt uit een sterke springstam van zowel vaders als moeders zijde. En dat het springen er nu al inzit bij Courage blijkt wel uit het feit dat ze als veulen al diverse malen met gemak over de omheining van 1,30 m is gesprongen. Het kan niet anders dan dat we nog veel gaan horen van Courage.

Ukato (ISP) Stakkato Spartan Servus
Gottilde
Pia Pygmalion
Goldfeder
Leona Literat Lord
Flandia
Spange Fernando H
Kollet HSP
Wilma D (ster) Numero Uno (ISP) Libero H (preferent) Landgraf 1
Oktave HSP
Jolanda (keur) Lord Calando
Feinschnitt
Milma (keur, preferent) Voltaire (ISP, preferent) Furioso 2
Gogo Moeve H
Wilma
(ster, preferent, prestatie)
Farn (pref)
Sasja (keur)

Vader

Ukato

Ukato is nog een jonge hengst die nu al heel veel van zich laat horen. Zo was hij de verrichtingstopper van zijn jaargang 2005-2006, won hij de kampioenschappen tijdens CSI Twente voor 4 + 5 jarige spring paarden, waar hij beide keren een 9 voor het springen kreeg. Tijdens de IAN presteerde hij fantastisch door een 6e plaats te behalen en was hiermee de hoogst geplaatste KWPN hengst. In 2007 won hij de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen in Lanaken bij de 6 jarige en ook in 2008 heeft Ukato weer diverse ZZ wedstrijden op z’n naam geschreven. Inmiddels is Ukato met Willem Greve succesvol in de internationale springsport.

Numero Uno

Numero Uno wordt momenteel met succes in de internationale springsport uitgebracht door Europees kampioen Marco Kutcher. Numero uno is op weg om net zo'n stempelhengst te worden als zijn vader Libero H. Zo zijn er al inmiddels 5 zonen bij het KWPN goedgekeurd namelijk Tygo, Unaniem, Van Gogh, Viento Uno W en Vincenzo. Daarnaast staat hij garant als leverancier van kampioenen op hengstenkeuringen, merriekeuringen en aanlegtesten. In 2006 werd de Numero Uno zoon Tyson overall nationaal kampioen van de 6 jarige springpaarden in Ermelo, terwijl diens halfbroer Tamino de finale won. Al deze successen zijn in Duitsland niet onopgemerkt gebleven en in 2006 werd hij tevens goedgekeurd voor Hannover en Holstein.

Voltaire

Voltaire sprong internationaal op het hoogste niveau onder Jos Lansink en Emile Hendrix. Hij heeft vele internationale overwinningen op zijn naam staan. Dat hij zijn springkwaliteiten doorgeeft aan zijn nakomelingen blijkt wel uit de World Breeding rankings waar hij momenteel genoteerd staat met maar liefst 29 nakomelingen die internationaal springen. Daarnaast heeft hij meer dan 40 goedgekeurde zonen. Zijn correcte bewegingsvorm maakt dat Voltaire ook dressuurtoppers kan geven als Foltaire en Cozumel. In 2001 werd Voltaire gehuldigd als Huntersire of the Year. Daarnaast staat hij met een nederlandse springindex van 150 punten in de hoogste regionen.


Moeder

Moeder Wilma is een 5 jarige ster merrie met een KWPN fokwaarde van 142 en een betrouwbaarheid van 52 % en staat hiermee in 2007 op de 1066 plaats. Ze wordt momenteel succesvol uitgebracht in de sport door Henk Frederiks. De eerste nakomelingen van oma Milma lopen momenteel succesvol in de sport. Wilma heeft 2 nakomelingen gebracht die nationaal springen en 2 Z paarden en een M springpaard.