Profiel

Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 09-06-2007
Type: Dressuurpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Donja's Bijoux

Bijoux komt uit een Hannoveraanse moederlijn die goedbewegende veulens geeft met veel zelfhouding. Diverse veulens van Rohstein zijn dan ook geprimeerd in het Oldenburger Verband of zijn geselecteerd voor de Elite veiling in Verden. Aan vaders kant zitten Duitslands beste dressuurhengsten nl, Desparados/ De Niro en Rohdiamant / Rubinstein. Alle vier de hengsten zijn succesvol (geweest) op het aller hoogste niveau in de dressuur en hebben ze een stempel gedrukt op de fokkerij middels hun vele succesvolle kinderen. Hoewel vader grannus in de derde generatie zit, vind je de zelfbewuste uitstraling en vechtlust terug in Donja's Bijoux. Voeg je vervolgens hierbij de beweging die moeder Rohstein vererfd en de luxe uitstraling van vader Desparados dan kan het niet anders dan dat we nog veel gaan horen van Donja’s Bijoux.

Desparados De Niro Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Alicante Akzent 2
Wiesenelfe
Wie Musik Wolkenstein 2 Weltmeyer
Wolke
Maskottchen Matcho AA
Platine
Rohstein (Hannover)
Hauptstutbuch
Rohdiamant Rubinstein (westfalen) Rosenkavalier (westfalen)
Antine
Elektia V
(old, hauptstutbuch)
Inschallah AA
Elektia (old, staatspremie)
Goldina (Hannover)
Staatspremie
Grannus (Hannover) Graphit (Hannover)
Odessa
Lusianna (Hannover)
Hauptstutbuch
Ludendorff (Hannover)
Wuebke

Vader

Desparados

Desparados is een veelbelovende jonge hengst van 2001. Als 3 jarige werd hij in 2004 premiehengst van de hannoveraanse hengstenkeuring. Daarnaast heeft hij al diverse titels op zijn naam geschreven. Waaronder 2x brons bij de landskampioenschappen in Warendorf, Duitsland. Desparados komt uit een zeer goede dressuurstam waar niet alleen de vaders op Grand prix niveau meededen, maar ook uit de moederlijn komen diverse goede dressuurpaarden zoals bijv. Wie Platine, die in 2001 de 3e plaats had in het landskampioenschap Warendorf, Duitsland, de goed gekeurde hengsten Rocko Barocko en Mister Bean en Welfenkonig.

Rohdiamant

Rohdiamant, was succesvol op Grand Prix niveau, heeft diverse landstitels op zijn naam geschreven, kreeg een 1a Hauptpremie voor zijn goedbewegende en mooie nakomelingen en heeft inmiddels meer dan 40 goedgekeurde zonen.

Grannus

Grannus was een internationale springhengst met een uitstraling en karakter zoals maar weinigen hengsten hebben. Hij was een zeer sterke persoonlijkheid, die graag op de voorgrond stond en altijd imponeerde. Grannus heeft meer dan 60 goedgekeurde zonen waarvan er minstens 7 olympiade paarden zijn. Grannus kinderen zijn bijna allemaal zelfbewuste paarden met vechtlust. Bekende kinderen zijn ondermeer For Pleasure, Graf Grannus, Top Gun


Moeder

Moeder Rohstein komt uit de Staatspremie merrie Goldina. Rohstein is M2 dressuur en helaas wegens een blessure in de fokkerij gekomen. Rohstein is een mooie merrie bij wie het Grannus bloed zichtbaar aanwezig is zowel qua uiterlijk als innerlijk. Haar veulens zijn alle zelfbewuste typen, die gemakkelijk en zeer goed bewegen. Twee van haar veulens waren dan ook geselecteerd voor de Elite veiling in Verden en 1 veulen is geprimeerd bij het Oldenburger Verband. . Oma Goldina is een staatspremie merrie die voornamelijk voor de fokkerij is ingezet.