Profiel

Geslacht: Merrie
Kleur: Schimmel
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 05-05-2008
Type: Springpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Ding Dong van de Horsthoekhoeve

Ding Dong is een slim en eigenwijs veulen dat weet wat ze wil en dit ook laat merken. Ze komt uit een zeer goede sportstam van zowel vaders als moederskant (holsteiner stam 741).

Heartbreaker
(ISP)
Nimmerdor Farn Fax
Dorette2
Ramonaa (ster) Koridon xx
Friedhilde 2 (pref)
Bacarole (ster) Silvano Le mexico
Marlon
Orchidee (keur, pref) Uppercut xx (pref)
Cleopatra (keur)
Zoronda For Pleasure (ISP) Furioso Furioso xx
Dame de Ranville S.F.
Gigantin Grannus
Goldi
Corronda Corrado (ISP) Cor de la Bruyere
Soleil
Balonda Lord
Valonda

Vader

Heartbreaker

Heartbreaker was in de cyclus van België, eerste bij de vier alsmede de vijf jarigen. Daarnaast werd hij in 1995 eerste in de Hengstencompetitie in Brussel, vijfde op het Wereldkampioenschap voor 6 jr springpaarden, vierde tijdens het WK te Lanaken etc. Heartbreaker staat al jaren op de nr 1 van de Belgische en Nederlandse springindex. Hij heeft bij het KWPN inmiddels 10 goedgekeurde zonen.

For Pleasure

For Pleasure is de meest succesvolle internationale springhengst aller tijden. Zo maakte hij 2 keer deel uit van het gouden Duitse Olympische team, in Athene werd de hengst individueel vierde en drie keer maakte hij deel uit van het team dat Europees goud won en in 2003 won hij met Marcus Ehning individueel brons. For pleasure heeft inmiddels meer dan 19 goedgekeurde zonen en vele succesvolle internationaal springende kinderen zoals For Keeps van Lars Nieberg, For Future en For Fun.

Corrado 1

De wereldberoemde holsteiner hengst die onder Frank Sloothaak verschillende wereldbeker wedstrijden won en de meest winnende hengst in Duitsland was. Hij heeft 20 goedgekeurde zonen.


Moeder

Zoronda komt uit holsteiner stam 741, waar tevens de bekende internationale springhengsten Randi van John Whitaker, Cardenio van Lars Bak Andersen, Cardento van Peter Eriksson en Leonardo van Frank Sloothaak uit komen. Maar ook Corronda heeft in combinatie met Quickstar de in Frankrijk gekeurde en nationaal springende hengst Untouchable M (v:Quickstar), van David Frederic gebracht. Daarnaast is Corronda de zus van het internationale springpaard Calixtus (v: Caletto) van T. Steffens. Uit Valonda komt het nationaal springpaard Mona Lisa die met de duitse Eva Deimel in de klasse S (> 1,40 m) heeft gesprongen.