Profiel

Geslacht: hengst
Kleur: bruin
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 21-06-2008
Type: springpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Dream Boy

Dream Boy is een super mooi hengst veulen uit de zwartbruine merrie (zie foto links) Zytka. Helaas is deze merrie vlak na de geboorte overleden. Gelukkig heeft Zoronda die al een 2 maand oud veulen had, zich ontfermd over Dream Boy. Met z’n drieen zijn ze onafscheidelijk. Dream Boy komt uit de beste sport stammen van Nederland, nl merrielijn 32 en fokfamilie 1665. Hij is een opgewekt veulen, met een echte vechters mentaliteit en een sterke wil. We hebben dan ook veel verwachting van hem.

Lord Z
(ISP)
Lord Ladykiller xx Sailing Light xx
Lone Beeach xx
Viola Cottage Son xx
Ricarda
Thia Calando 1 Cor de la Bruyere
Furgund
Gabriela Meteor xx
Bandara - Colonel
Zytka Clinton (ISP) Corrado 1 Cor de la Bruyere
Soleil
Urte 1 Masetto
Ohra
Jolinque(Elite sport springen) Concorde Voltaire (preferent)
Flyer
Esprit (kleur, pref, prestatie) Zeoliet (keur) NDP
Unieke (kleur, pref, pres)

Vader

Lord Z

Lord Z is een ras Holsteiner hengst met super beentechniek en een geweldige instelling, heeft zelf internationaal gesprongen met vier verschillende ruiters, onder wie John Withaker. Zij behaalden vele overwinningen en hoge klasseringen in Grote prijzen, oa 1e Cannes, 1e Munchen, 2e Kuala Lumpur, 3e Zurich etc. De kinderen uit de eerste jaargang van Lord Z springen inmiddels zelf alweer op Grand Prix niveau. In 2006 maakte Lord Z furore als vader van de Grand Prix springpaarden Kuchengirl, Nicolette 2 en Dominick, die respectievelijk de Grand Prix van Aken, Barcelona en Le Touguet wonnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lord Z zeer hoog op de Duitse springindex (149 pt) staat met een hoge betrouwbaarheid.

Clinton

Clinton is een 15 jr schimmelhengst die zeer succesvol is in de internationale springsport. Zo werd hij 3e in de wereldbeker van Mechelen 2003, 7e in de wereldbeker van Verona, 1ste in de Grote Prijs van Lummen, 4e in het individueel klassement van de Olympische spelen in Athene, 2e in de prestigieuze Grote Prijs van Aken 2005 etc. Maar ook zijn nakomelingen volgen Clinton in z'n voetsporen op internat. niveau, nl: Via Vola van Tina Lund, Cornet Oblensky van Marco Kutcher en Special met Philippe Roger.

Concorde

Concorde stamt uit een zeer sterk op de springsport gerichte vader,- en moederlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zelf en vele van zijn kinderen internationaal succesvol zijn. Concorde is telkenmale topleverancier op de wereldkampioenschappen. Zo is hij vader van 2 wereldkampioenen Loncorde en Larone en kwalificeerde 4 van zijn nakomelingen zich voor de wereldbeker finale in Las Vegas. Concorde staat op de 4e plaats op de Worldbreeding Ranking, in 2004 was hij KWPN paard van het jaar etc.


Moeder

Merrie Zytka komt uit een van de beste springstammen van Nederland, nl merrielijn 32 en fokfamilie 1665. Oma Jolinque sprong zelf internationaal. Esprit heeft twee kinderen die internationaal springen en twee die Z springen. Unieke heeft 4 kinderen die internationaal en 2 kinderen die nationaal springen. En Promise heeft een goedgekeurde hengst gebracht (v: Hinault), een Z paard en 2 internationale spring paarden. Daarnaast komen er nog diverse goedgekeurde hengsten uit deze stam en zijn er diverse veulens op (elite) veilingen verkocht. Moeder Zytka is op 4 jr. leeftijd overleden.