Profiel

Geslacht: Merrie
Kleur: Donkerbruin
Ingeschreven bij: KWPN
Geboortedatum: 20-05-2008
Type: Springpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Dream Girl van de Horsthoekhoeve

Dream Girl is een bloederig langgelijnd merrie veulen. Ze is lenig, watervlug en heel sterk. Daarnaast is ze moedig en speelt ze met de hengsten alsof ze zelf een hengst is. Ook kan ze vanuit het niets zo een meter de lucht inspringen en als een ballerina door de wei dansen. Dream Girl lijkt qua exterieur op haar vader en als ze net zo goed kan springen, dan gaan we nog veel van haar horen.

L'Arc de Triomphe (ISP) Landor S Landadel Landgraf 1
Novella
Furedia 2 Godehard
Fureida
Praeludium Pilot Pilatus
Gratia
Gybsi Goya
Angelika
Zanna W Dollar du Murier (ISP) Jalisco B H. Alme Z
Tanagra SF
Karielle Uriel SF
Camarade Rapide
Legende V Landgraf 1 Ladykiller xx
Warthburg
Zarina VII Raimondo
Swatowo/Felica

Vader

L'Arc de Triomphe

Een mooie donkerbruine hengst van 1,70m die op driejarige leeftijd (2002) werd goedgekeurd met een score voor springtechniek van 8,9 op 10. Als 3 jr. werd hij geveild voor een record- bedrag van € 460.000,-. Wegens grote vraag is hij als 4 jr. enkel ingezet voor de dekdienst. In 2004, werkte hij als 5 jr. 12 foutloze parcoursen af op de 15 deelnames (ISO 132). Hij werd in Frankrijk (2008) uitgeroepen tot hengst van het jaar. Omdat z’n kinderen uitblinken in de sport zowel bij het springen als de dressuur en de eventing. L'Arc de Triomphe is succesvol geweest op internationaal niveau.

Dollar du Murier

Dollar du Murier behoort tot de meest succesvolle hengsten van de europese fokkerij. Tijdens het WK in Jerez de la Frontera behaalde hij zelf teamgoud en individueel zilver met Eric Navet. Daarnaast waren 2 zonen van Dollar dit jaar geplaatst bij de beste vijf in de grote prijs van Aken.

Landgraf

De meest invloedrijkste Holsteiner hengst ooit, met meer dan 130 goedgekeurde zonen en talrijke internationaal springende kinderen, zoals Landwind met Frank Sloothaak, Leon met Kurt Maier etc. Reden voor het Holsteiner verband om een standbeeld van landgraf te laten maken. Bekende landgraf kinderen: Landadel, Lancer, Burggraaf, Libero h, Landjunker, Landlord, Landwind en Larome.


Moeder

Moeder Zanna W komt uit één van de beste Holsteiner stammen nl 18a2 met meer dan 20 goedgekeurde hengsten en vele internationale springpaarden. Zo komt uit Zarina VII de holsteiner Olympiade hengst Clinton, (met Dirk Demeersman) en uit Felica ondermeer de in 1981 goedgekeurde hengsten Leonardo 1+2. Daarnaast komen uit de nakomelingen van Felica ondermeer het beste springpaard van de Holsteiner Keuring 2007 Canoso (zie hengstenhouderij Sprehe) en Chambertin, holsteiner premie hengst die in 2003 op de Duitse Fokindex nog op een gedeelde 2 plaats stond met grootheden als Carthago en Cassini met 154 punten.