Profiel

Geslacht: Hengst
Kleur: Bruin
Ingeschreven bij: Oldenburg
Geboortedatum: 24-04-2008
Type: Dressuurpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Showbink van de Horsthoekhoeve

Showbink, is een heel mooi lux hengstveulen, niet al te groot maar met een beweging en souplesse waar iedere dressuur ruiter en fokker van droomt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Showbink tot de selecte groep van beste veulens behoorde op de veulenkeuring in Oldenburg en hiervoor een eerste premie kreeg. Showbink komt uit fokfamilie 1936 waar vele goede dressuurpaarden uit voortkomen.

Stedinger Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne 2
Loretta Ramino
Lassie
Bold Fantasy Landadel Landgraf 1
Novella
Belinda Futuro
Besinda 2
Wiberty B San Remo Wolkentanz Weltmeyer
Lovely
Valente Volturno
Azira
Liberty B (keur) Balzflug Habicht (trak)
Balzjagd
Esther (keur) Zaire
Utricia (ster)

Vader

Stedinger

Stedinger is een nog jonge hengst die de eerste overwinningen al op z'n naam heeft staan. Zo was hij winnaar van de hengstencompetitie in Oldenburg 2002, reservekampioen vd Hauptpramie en kwalificeerde hij zich voor het landskampioenschap in 2005. Hij heeft inmiddels de eerste overwinningen in de zware klasse behaalt. Ondanks z'n jonge leeftijd heeft hij inmiddels al 12 goedgekeurde zonen.

San Remo

San Remo is nog een jonge hengst die in 2001 hengstenkeuring in Verden, Duitsland liep en uiteindelijk eindigde op de 4e plaats. In 2006 waren er maar liefst 8 merries van San Remo uitgenodigd voor de Nationale merriekeuring in Ermelo. Uiteindelijk werd Wiona Utopia, San Remo x Jazz, Nederlands kampioen bij de 3jr merries. Daarnaast maakten de nakomelingen op de KWPN hengstenkeuring 2006 / 2007 een goede indruk. 7 nakomelingen waren aangewezen voor de 2 bezichting en 2 mochten verrichting lopen. De oudste kinderen lijken zich te ontwikkelen tot fijne en zeer getalenteerde dressuurpaarden met goede karakters.

Balzflug

Balzflug een Grand Prix dressuur paard die helaas te vroeg is overleden (10jr leeftijd). Balzflug komt uit een sportstam met aan vaderskant het beste Duitse Trakenerbloed. Moeder Balzjagd heeft diverse goede dressuur en military paarden gebracht. In 1997 werd Balzflug in Belgie uitgeroepen tot beste dressuur vererver. Naast de diverse goedgekeurde hengsten (Mondriaan, Nero en Bonaparte etc.) die hij heeft gebracht, is hij ook vader van vele goede dressuurpaarden en nationale topmerries.


Moeder

Moeder Wiberty is ondanks haar schouderblessure een bewegingswonder. Ze danst en draaft met zoveel swung en souplesse dat het gewoon een lust is om naar te kijken. Oma Liberty behaalde bij de merrietest alleen maar achten voor de basisgangen en de aanleg als dressuurpaard. Ze is vervolgens voornamelijk voor de fokkerij ingezet. Haar oudste 3 nakomelingen lopen inmiddels M en Z dressuur. Uit de directe moederlijn komen ondermeer het internationaal dressuur paard Goldwin / Guadalquivir dc v: Sultan, het lichte tour paard Melody, v: Coldway Bold xx en de Z2 dressuurpaarden Lars en Mirette v: Highline en Nominaal v: Haarlem en Oxbow v: Jazz en de aangewezen hengst Wiebert B (v: Rousseau) die als 4 jarige met Jennifer Sekreve succesvol aan de Finale van de Pavo Cup 4 jarige deelnam en inmiddels is verkocht naar America. Liberty staat in de KWPN Top 3000 "merries met kinderen in de sport" op een 170 plaats met een dressuurindex van 156. In het enige jaar dat ze gust was, heeft ze zelf dressuur gelopen tot op M2 niveau. Oma Esther behaalde 84 punten voor de IBOP en is voornamelijk voor de fokkerij ingezet.