Profiel

Geslacht: Hengst
Kleur: Zwart
Ingeschreven bij: Hannover
Geboortedatum: 25-04-2008
Type: Dressuurpaard

Foto's

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Sponge Bob van de Horsthoekhoeve

Sponge Bob is een hele mooie langgelijnde hoogbenige stoere hengst die goed kan bewegen. Hij komt uit een bewezen sportstam waar zowel goede dressuur als springpaarden uit voortkomen. In Nederland is deze stam ook bekend als merrielijn 57 en fokfamilie 326.

San Remo Wolkentanz Weltmeyer World Cup 1
Anka H
Lovely Ludendorff
Artige (Staatspremie)
Valente Volturno Vollkorn
Kateja
Azira Azur
Mira V
Flowcadanza
(hauptstutbuch)
Florencio Florestan Fidelio
Raute (staatspremie)
Walessa Weltmeyer
Pirelli (hauptstutbuch)
Ottikadanza
(hauptstutbuch)
Rubinstein Rosenkavalier
Antine (hauptstutbuch)
Edelcadanza (ster,
Hauptstutbuch, prestatie)
Doruto
Rekadanza

Vader

San Remo

San Remo is nog een jonge hengst die in 2001 hengstenkeuring in Verden, Duitsland liep en uiteindelijk eindigde op de 4e plaats. In 2006 waren er maar liefst 8 merries van San Remo uitgenodigd voor de Nationale merriekeuring in Ermelo. Uiteindelijk werd Wiona Utopia, San Remo x Jazz, Nederlands kampioen bij de 3jr merries. Daarnaast maakten de nakomelingen op de KWPN hengstenkeuring 2006 / 2007 een goede indruk. 7 nakomelingen waren aangewezen voor de 2 bezichting en 2 mochten verrichting lopen. De oudste kinderen lijken zich te ontwikkelen tot fijne en zeer getalenteerde dressuurpaarden met goede karakters.

Florencio

Florencio, wie kent hem niet? Hij komt uit de allerbeste dressuurhengsten van Westfalen en Hannover. Forestan, Weltmeyer, Pik bube. Hij behaalde een monsterscore voor zijn verrichting met een 8,5 voor karakter, stap:een 10, draf:8,2 galop:9,2 rittigkeit9,5 en springen 7,8; In 2003 werd hij reserve kampioen van Duitsland. Bovendien werd hij algemeen kampioen bij de 4 jarige in Westfalen. Onder Minderhoud zette hij een fantastische prestatie neer in de hengstencompetitie 2003, in Zuidbroek, Weert en Goes. In 2004 werd Florencio wereldkampioen met de hoogst behaalde score ooit: 9,8. In 2005 werd hij opnieuw wereldkampioen. Eind 2007 won hij zijn eerste wedstrijd op Prix-st-Georges niveau.

Rubinstein

Rubinstein is een stempelhengst die zelf internationaal presteerde in de dressuursport met meer dan 40 overwinningen op Grand Prix niveau. Daarnaast heeft hij 91 goedgekeurde zonen(waaronder Rohdiamant Relevant, OO7 en Rubiquil) en in Duitsland meer dan 80 nakomelingen die Z of hoger lopen.


Moeder

Moeder Flow Cadanza wordt momenteel succesvol in de sport uitgebracht door Yvonne Liefers. Oma Ottikadanza is in het Hauptstutbuch van Oldenburg ingeschreven en stamt af van de legendarische Rubinstein I. De helaas veel te vroeg gestorven dressuurvererver uit de bekende stam van Herbert de Baey die ook de internationale dressuurpaarden Amon, Ahlerich en de olympisch kampioen Rembrandt voortbracht. Een volle zus van de moeder staat binnen de top 50 van merries met de hoogste fokwaarde voor dressuur binnen het KWPN. Overgrootmoeder Edelcadanza bracht in combinatie met de hengst Sultan, het Grand Prix dressuurpaard Jaguar van Nancy Barnes, een NRPS goedgekeurde en naar Amerika geëxporteerde zoon, alsmede een Z1 en Z2 dressuur paard. Daarnaast komen er uit de directe moederlijn 3 internationaal springpaarden (Kornuit, v: Faram met Rodrigo Pessoa) BRA en Nirvana v: Concorde met Annet Willems, een nationaal springpaard en 3 goedgekeurde KWPN zonen te weten: Candy Surprise (v: CandyBoy) en Kroongraaf(v: Burggraaf) en Tadmus (v: Calvados). Daarnaast zijn er diverse veulens verkocht op veulenveilingen waaronder de Performance Plus Elite veiling 2008 waar maar liefst 2 veulens uit de stam werden verkocht.